Knoflookrevolutie

Kreeg ik zomaar een revolutionaire knoflookpers van Rosti Mepal cadeau. Knoflook snijden zal nooit meer hetzelfde zijn. Of toch? Eerst testen.

Knoflook, pers je die uit? Ik snij ‘m altijd fijn. Snel met een scherp mes, tjop tjop tjop. De gewone knoflookpers ligt ergens onderin de la, dat bijbehorende mandje waar de teen knoflook in moet is kwijt, of verfrommeld of nog vies van de vorige keer en de vaatwasser kreeg ‘m niet schoon, nouja, de gewone knoflookpers is er gewoon niet en ik snij dus.

Keurige stukjes
Tijd voor verandering: de nieuwe knoflooksnijder van Rosti Mepal. Hij is zwaar en zwart en lijkt een beetje op een pepermolen. Twee delen, die je uit elkaar schuift. Knoflookteen erin, twee delen weer in elkaar, flinke mep erop en klaar, de knoflook is in keurige stukjes gehakt.

KoksmesDat is de theorie, nu de praktijk. Eerst snij ik een teen knoflook met een scherp koksmes. De nul-meting, zeg maar. De kleine stukjes knoflook liggen in een paar seconden in een kommetje.

Afwassen: het mes is in een vloek en een zucht weer schoon.
Voordeel: snel.
Nadeel: stinkende vingers.

KnoflookpersDan een knoflookpers, een schommeltje waar ik altijd ruzie mee heb en waar mijn vriend juist heel blij mee is. Ik snij de teen knoflook in de lengte, leg ‘m met de platte kant op de snijplank en wiebel de schommel er overheen. Het kost flink kracht en de knoflook is grover gesneden. Te grof, als je het mij vraagt.

Afwassen: met een cocktailprikker pulk ik de laatste stukjes knoflook uit de gaatjes.
Voordeel: geen stinkende vingers.
Nadeel: het kost kracht. En de knoflook is vrij grof gesneden.

Nieuwe knoflookpersDan de nieuwe knoflookpers, het revolutionaire ontwerp. Teen knoflook erin, en ram op die bovenkant. Hop, knoflookfrietjes spuiten uit de onderkant. Netjes!

Afwassen: restjes gaan makkelijk uit de pers. En hij kan in de vaatwasser.
Voordeel: snel, makkelijk, geen stinkende vingers.
Nadeel: weer een keukending wat een vaste plek moet krijgen in een uitpuilende keuken. Maar dat vervelende schommeltje en de oude knoflookpers kunnen nu wieberen, dat scheelt ruimte.

Andere keukenspullen

Rosti Mepal maakt allemaal handige keukenhulpjes. Tijdens een kookworkshop presenteerden ze onlangs allemaal nieuwe dingetjes. Een mengkom met een (vlijmscherpe!) rasp in de deksel bijvoorbeeld, en een soort pennenbak waar je lepels, spatels en kwasten in kunt neerzetten op het aanrecht. Een hoop ouwe vertrouwde producten ook trouwens, waarvan ik me niet bewust was dat ze van Rosti Mepal waren: dat handige kruidenpotje met een bakje water eronder waarin een struikje basilicum het langer uithoudt dan die paar dagen waartoe hij door de supermarkt veroordeeld is. Misschien een feestdagen-verlanglijstjes-tip? Ze hebben een webshop…

Lees ook:Rosti Mepal-tentoonstelling
Lees ook:Knoflooksnijder [de testkeuken]
Lees ook:Recept Spinaziepannenkoek
Lees ook:JustWater drinkfles
Lees ook:Recept Ratatouille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>