De Dronken Vegetariër

Natuurlijk weten wij allang dat vegetarisch eten helemaal niet suf of braaf is. Maar er zijn nog steeds mensen die denken dat dat wel zo is. Als ze het boek De Dronken Vegetariër hebben gelezen is dat voorgoed afgelopen. Dit pas verschenen, overtuigd vegetarische boek straalt lol, levensvreugde en veel alcoholische ondeugd uit. En bij ons kun je een exemplaar winnen!

Drinken & detoxen

De Dronken Vegetariër is geen standaard kookboek. Ja, er staan recepten in, vega en met een tic dus. En die recepten zijn voor heerlijke happen – hoofdgerechten, desserts, veel borrelhappen natuurlijk – zes dagen lang. De zevende dag is voor de detox. Want de Dronken Vegetariër is dan wel verre van braaf, hij wil toch ook een beetje om zijn gezondheid denken. Anders overigens dan de royaal ter lering en vermaak geciteerde dronkenlappen als Charles Bukowski, Jack Kerouac en – mijn favoriet – Bernard Black uit de Britse tv-serie Black Books. Die waren de detox en waarschijnlijk ook het vegetarisme ver voorbij.

Gelikte foto’s

Eigenlijk is De Dronken Vegetariër meer een bookazine dan een kookboek, waaraan je minstens zo veel lees- als kookplezier zult hebben. Om te watertanden zijn de gelikte foto’s van Klaus van de Berg. Verder wordt je vermaakt met een opsomming van bucket list-bars, anti-katerontbijten, verhalen, columns, een pubquiz en interviews met verdacht fris uitziende dronken vega’s. Ruime aandacht is er ook voor vegetarisch wijnproeven en vegetarische vinologie.

Liederlijk

Misschien is dit hele project een uit de hand gelopen dronken grap, maar wel een verdraaid geslaagde. De Dronken Vegetariër is het ideale kerstcadeau voor alle (potentiële) vega’s die je ook maar een beetje liefhebt – bijna iedereen dus – en met name voor diegenen die je eens wilt porren om wat liederlijker te zijn.

Wij geven een exemplaar weg van De Dronken Vegetariër weg aan de lezer die reageert met het meest originele antwoord op de vraag: wat is jouw favoriete vegetarische anti-katergerecht? Reageer hieronder of op onze Facebookpagina voor 15 december. De winnaar wordt woensdag 17 december bekend gemaakt.

Floor Overgoor, Hanny Roskamp, Yannick Slagter: De Dronken Vegetariër

ISBN 97890-81912549

Boekhandelsprijs € 18,00

Wanneer je het boek besteld via de webwinkel van Stichting Wakker Dier,  gaat een deel van de winst naar het goede doel:

http://winkel.wakkerdier.nl/boeken/vegetarische-kookboeken/de-dronken-vegetarir

 

Lees ook:De Dronken Vegetariër – DE WINNAAR
Lees ook:Wakker Dier Verrukkelijk Vegetarisch kookboek voor mannen
Lees ook:De Vegetarier is online
Lees ook:De snelle vegetariër
Lees ook:La vita è bella

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De Dronken Vegetariër

 1. Eva

  Vegan blueberry pancakes en een boswandeling..

    /   Reply  / 
 2. Michelle

  Bananensmoothie met een beetje Pisang Ambon

    /   Reply  / 
 3. mirandadiesch Auteur

  Dank voor jullie inzendingen! Eva, je bent de winnaar. Stuur je ons je adresgegevens op [email protected]? Dan sturen wij het boek naar je toe.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>