Kookboek Wild winnen via kokswereld

De koken.blog-redactie is vaste bezoeker van kokswereld.nl. Op kokswereld vind je namelijk een enorme verzameling culinaire wetenswaardigheden voor horecaprofessionals. Met een productkalender, ingrediëntenoverzicht en culinair woordenboek is de website van kokswereld een fijn gastronomisch naslagwerk. Ook kun je op kokswereld je culinaire kennis testen met een regelmatig wisselende quiz. Deze maand kun je met de wild-quiz zelfs een mooie publicatie winnen; Wild: het beste scharrelvlees komt van de jager. Meedoen dus! Onze score was 90%. Wat haal jij?

Wild
Na hun boek over de Oosterscheldekreeft waarin de culinaire wereld van vissers en Zeeuwse restaurants werd verkend, begeven de auteur Ronald Timmermans en fotograaf Remko Kraaijeveld zich nu op het terrein van de jacht en het wild. Ditmaal met eigen receptuur en mooie klassiekers die voor iedereen te maken zijn. Maar ook het veld schuwen zij niet: het boek bevat prachtige beelden van valkeniers, eendenkooikers en jagers bezig met de jacht en de wildverzorging.

In Nederland wordt jaarlijks twaalf miljoen kilo aan wild gegeten en die hoeveelheid neemt alleen maar toe door fenomenen als de gekke koeienziekte, salmonellabesmetting, vogelgriep en de plofkip. Maar, het bereiden van wild kan menig thuiskok ook in de problemen brengen. Wat te doen met een vlak voor Kerst aangeboden haas of fazant van de ‘diervriendelijke’ jager: weken laten hangen omdat dit smaakverhogend zou werken bij adellijk wild of kunnen we dit naar het rijk der fabelen verwijzen? Hoe voorkomen we die gortdroge bouten en taaie stukken vlees? Hoe herkennen we een fazant of gans met duizenden vlieguren die maar niet gaar te stoven is? Het boek geeft op al deze vragen antwoord.

Niet gewonnen? Het boek Wild van Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld wordt uitgegeven door uitgeverij Komma en verkocht via d’Jonge Hond: http://www.dejongehond.nl/NL/shop/0/0/1/48996
- Meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

Lees ook:De Oosterscheldekreeft
Lees ook:Fazanten avontuur in Librije’s Atelier
Lees ook:Proef Noord-Holland: een culinaire reisgids
Lees ook:De keukenprins in Ronald Giphart
Lees ook:Fijne en vooral smakelijke Kerst toegewenst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>