Hoftrammm…restaurant op wielen

Pierre Wind, de hyperactieve tv-kok en kookboekenschrijver staat vanaf volgende maand op de tram in Den Haag. Nee, een nieuw carrièrepad is hij niet ingeslagen. Integendeel. Pierre Wind wordt na 18 jaar weer chef-kok. Dit keer van een wel heel bijzonder restaurant: het eerste op wielen!

Nou ja, in Nederland dan. Want in België rijdt al een aantal jaren een vergelijkbare tram door de straten van Brussel. Ook in Milaan, Melbourne en Christchurch is het concept bekend. En vergelijk het zeker niet met de Rotterdamse snerttram waar je alleen een kopje erwtensoep krijgt geserveerd.

Tramrestaurant Hoftrammm, bedacht door ondernemer Bobby van Galen, is een rijdende Haagse tram die van binnen is omgebouwd tot een modern en sfeervol restaurant. Zelfs de keuken bevindt zich aan boord. Tijdens een rit van ongeveer twee uur door de binnenstad van Den Haag richting Scheveningen krijgen de passagiers een 4-gangen diner geserveerd.

Als executive chef-kok is Pierre Wind culinair eindverantwoordelijk. Voor een groot deel zal hij ook betrokken zijn bij de samenstelling van het menu. Gekke gerechten of bizarre culinaire ideeën kan je dus wel verwachten van deze creatieveling die eerder ook de dropsoep bedacht. Maar verwacht aan boord nou ook weer geen rariteitenkabinet. Pierre Wind belooft een balans tussen mooie gerechten en culinaire vernieuwing.

Op 24 april wordt de Hoftrammm geopend. Begin mei starten de eerste ritten. En wie op deze tram stapt krijgt ook nog de recepten die hij heeft gegeten mee. Om thuis nog eens lekker zelf na te koken.

 

Lees ook:Oproep: Help Pierre Wind met koken!
Lees ook:Pierre Wind leert Turken koken
Lees ook:Nog 6 uur voor extreem koken met Pierre Wind
Lees ook:Win Het Smaakpretpark van Pierre Wind (herinnering)
Lees ook:Kokologico volgens Pierre Wind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>