Rubriek: Algemeen

In de categorie vind je allerlei nieuwsberichten die met lekker eten en koken te maken hebben

sterren michelin 2008 uitgereikt

Zojuist zijn de Nederlandse Michelinsterren weer uitgereikt. De nieuwtjes uit de gids druppelen langzaam binnen, maar de eerste conclusie is dat er geen heftige verschuivingen zijn. Dat betekent ook dat Beluga in Maastricht, tegen de verwachtingen van velen in, geen derde ster heeft gekregen. De bron noemt de tweede ster voor Ciel Bleu in het

Lees verder...

zwart voedsel is de nieuwe trend

En dan natuurlijk met name in de Verenigde Staten en Japan. Deze bij vlagen knotsgekke staten hebben nu een nieuwe visie op de kleur van voeding ontwikkeld. En nee, daar hadden ze de 'eet kleur'-actie van Knorr niet voor nodig. Want ze hebben bedacht dat zwart gekleurd voedsel wel eens heel gezond zou kunnen zijn.

Lees verder...

jenever-stokerijen worden beschermd

Zoals ouzo alleen in Griekenland mag worden gemaakt en Frankrijk het recht claimt op bepaalde soorten rum, zo mag jenever in het vervolg alleen in Nederland, België en wat kleine provincies in Frankrijk en Duitsland worden gestookt. Het is een nieuwe trend dat naast voedsel ook dranken een regionale bescherming eisen. De (jonge) neut of

Lees verder...

betrouwbare etikettering

De meeste Nederlanders vinden de informatie op het etiket betrouwbaar. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Consumentenplatform van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Maar liefst 52% van de Nederlanders vindt de etiketten op producten enigszins betrouwbaar en 27% kruiste zeer betrouwbaar aan. Maar wat we nu eigenlijk voor informatie op een etiket

Lees verder...

Happietaria weer open

Vanavond openen weer twee ht-restaurants hun deuren en wel in Amsterdam en Enschede. In Groningen kan je vanaf donderdag 22 november tot een week voor kerst terecht voor een eerlijke hap. In deze tijdelijke restaurants betaal je een basisprijs voor de ingrediënten en daarop geef je nog een gift die geheel en al ten bate

Lees verder...

sterrenrestaurant De Librije krijgt eigen soap

Naast een maandelijkse column in het culinaire tijdschrift delicious. waarin de lezers op de hoogte worden gehouden over alle nieuwe projecten van toprestaurant De Librije, krijgen de eigenaars Jonnie en Thérèse  Boer nu ook een eigen soap op RTL. De opnames zijn afgelopen juli gestart en zullen waarschijnlijk 6 afleveringen opleveren. Wanneer de serie begint

Lees verder...

Michelin is de beste gids

November is traditiegetrouw de maand voor alle gidsen en tijdschriften om hun nieuwste lijstje met beste restaurants bekend te maken. De Gault-Millau, Elsevier en Lekker hebben we inmiddels al gehad. Maar het meest wordt toch uitgekeken naar de bekendste gids, die van Michelin. Deze gids is nu ook door de restaurateurs als beste gids bestempeld,

Lees verder...

Beluga Lekkerste restaurant

Beluga is door culinair tijdschrift Lekker uitgekozen tot het beste restaurant van Nederland. Moest het Maastrichtse restaurant vorig jaar nog Oud Sluis van Sergio Herman voor laten gaan, dit jaar mag het met de eretitel pronken. Vorige week werd Hans van Wolde al tot Chef van het Jaar benoemd door Gault-Millau, nu heeft hij dus het

Lees verder...

de Lindenhoff nu ook op vrijdag open

Al jaren kopen koks van de beste restaurants van Nederland hun waar in op de boerderij De Lindenhoff van Berend en Willem te Voortwis. Sinds eind 2003 werd het ook voor particulieren mogelijk om hier de mooiste producten te kopen. Iedere zaterdag kan je als particulier je slag slaan en heel goede kwaliteitvlees, zuivel, kaas,

Lees verder...

een eerlijke chocoladeletter

Toen RVU's Keuringsdienst van Waarde-journalist Teun van der Keuken over de wantoestanden in de cacao-industrie las, kwam hij in actie. Na uitvoerig onderzoek en een rechtszaak tegen zichzelf ontwikkelde hij de enige slaagvrije chocoladereep ter wereld, de Tony Chocoloneley. En na de ontwikkeling van een reep pure chocola is het tijd voor een chocoladeletter. Helaas

Lees verder...

Jamie bij RTL Boulevard

Paul de Leeuw, Edwin Evers, Marco Borsato en Jan-Peter Balkenende gingen hem al voor. Maar vanavond is het de beurt aan Jamie, de kok die geen achternaam meer nodig lijkt te hebben. Hij is gast-hoofdredacteur bij RTL Boulevard. Deze aflevering zal dus in het teken staan van zijn invloed op hoe wij Nederlanders thuis koken,

Lees verder...

bananen rapen op het strand

Over twee weken komt Sinterklaas met een hoop pakjes aan in Nederland. Laten we hopen dat hem niet hetzelfde overkomt als de kaptein van het containerschip vol bananen. Deze verloor gister 10 containers in de Noordzee. Een deel van deze containers is leeg en een deel zat vol bananen. Inwoners van Terschelling en Ameland kunnen nu

Lees verder...

GaultMillau winnaars bekend

Gisteravond zijn tijdens de Nacht van GaultMillau de Awards voor het jaar 2008 uitgereikt en is de nieuwste culinaire gids gelanceerd. Maar liefst 13 prijzen zijn uitgereikt. Het zal niemand verbazen dat opnieuw Oud Sluis en De Librije tot de echte toppers zijn verkozen. De Librije kreeg echter vanwege het totaalconcept en vele activiteiten de titel 'beste restaurant'

Lees verder...

ergeren aan personeel in horeca met stip op 1

De horeca- en cateringbranche krijgt van de consument een 7 als rapportcijfer voor gastvrijheid. Toch ergeren consumenten zich het meest aan de slechte omgangsvormen van het personeel, gevolgd door gebrek aan toewijding en te weinig aandacht. Dit blijkt uit een onderzoek van Interview NSS. Ook geven de consumenten tips voor de horeca: 'wees vriendelijk' en

Lees verder...

uit eten met Katja Schuurman

En wie wil dat nu niet? Je moet er wel even diep voor in de buidel tasten, maar daar krijg je wel wat voor terug. Allereerst natuurlijk een goed gevoel, want de opbrengst van het diner komt geheel ten goede aan de nieuwe stichting van Katja, return to sender. Met deze stichting wil ze originele producten uit

Lees verder...