Rubriek: Algemeen

In de categorie vind je allerlei nieuwsberichten die met lekker eten en koken te maken hebben

pizza veilig in kluis opgeborgen

Wie verwart er nu een oven met een kluis? Laat ik je direct het antwoord geven: een dame die in het Nieuw-Zeelandse Mount Cook in haar hotelkamer een pizza wilde opwarmen.

Lees verder...

snuffelen aan truffels

Eergister is het truffelseizoen weer geopend met de wekelijkse truffelmarkt in het Franse plaatsje Lalbenque. In de gratis krant Dag stond deze prachtige foto van het ANP. De potentiële kopers bepalen de kwaliteit van de truffel met hetzelfde instrument als waarmee varkens en honden de truffels opsporen: hun neus.

Lees verder...

Mick Jagger eet viagra-fruit

De 64-jarige Mick Jagger wil een achtste kind en volgt daarvoor een vruchtbaarheidsdieet van avocado's en bessen uit de Himalaya. De Azteken dachten al dat avocado's de seksdrive kunnen vergroten.

Lees verder...

te koop: frietje van Beckham

Het loopt nog niet storm, dus wie weet kan je nu je slag slaan: een frietje dat stervoetballer David Beckham in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington op de grond heeft laten vallen is te koop!

Lees verder...

hoezo exclusief?

De ene paddestoel is de andere niet. De truffel, een soort ondergrondse zwam, is de meest exclusieve en voor een goede zwarte of exquise witte truffel moet je meestal diep in de buidel tasten. Maar zo diep als casinomagnaat Stanley Ho hoeft dat meestal niet. Hij betaalde bij de liefdadigheidsveiling in zijn casino maar liefst 225.000

Lees verder...

koekjes van insecten

Ieder jaar sterven veel mensen, met name in Afrika, van de honger. Dat was voor Bart Hogebrink reden om eens na te denken over een oplossing hiervoor. Hij bedacht een bio-industrie om insecten te kweken, tot meel te vermalen en hier koekjes van te bakken. Niet alleen zetten insecten plantaardige voeding efficiënter om in vlees dan vee,

Lees verder...

Belgen maken friet-lied

Zelfs in België moet blijkbaar af en toe nog reclame worden gemaakt voor die heerlijke Vlaamse frieten. Deze week was het daarom frietweek bij onze zuiderburen. En om iedereen in België daarvan te doordringen is een heus friet-lied opgenomen en iedere dag op de radio uitgezonden. Het liedje dat toepasselijk 'het lied van de friet'

Lees verder...

“Doet u maar een flesje van 480 liter.”

Dat is een zin die je niet zo vaak kunt uitspreken. Maar het Zwitsterse wijnrestaurant Zum Gupf heeft 480 liter zoete witte wijn in 1 fles weten te bottelen. De fles is 2,40 meter hoog, heeft een doorsnede van 68 centimeter en weegt maar liefst 630 kilo. Het is de bedoeling dat deze fles het huidige

Lees verder...

scheiding kost chefkok zijn restaurant

En nog een berichtje in de categorie 'opmerkelijk'. De Engelse tv-kok John Burton Race moet zijn restaurant The Angel verkopen. Hij en zijn vrouw zijn beide eigenaar van dit met 1 Michelin-ster gewaardeerde restaurant en nu gaan ze scheiden. En om haar uit te kopen, heeft hij 2,5 miljoen euro nodig. Het restaurant en het bijbehorende

Lees verder...

duizenden kuikens dakloos

In Brussel zijn de afgelopen dagen ongeveer vijf duizend levende kuikentjes in de parken losgelaten. Eigenlijk waren ze bestemd voor een legbatterij in Ethiopië. De piloot vreesde voor het gewicht van het vliegtuig en weigerde een deel van de dozen met kuikens mee te nemen. Het personeel van het Brusselse vliegveld verdeelde daarop de keukens

Lees verder...

kaasschaaf met diamanten

Het Guinness Book of Records kan zich weer opmaken voor een nieuw record: de duurste kaasschaaf ter wereld. Deze is gemaakt door Rodrigo Otazu en kost 20.000 euro. En wat krijg je dan? Een ring van diamanten om de steel! Ziet er prachtig uit, maar zal niet vaatwasbestendig zijn, lijkt me. De kaasschaaf is ontworpen

Lees verder...

datum Puur Maastricht bekend

Vorig jaar werd voor het eerst de consumentenbeurs Puur over lekker eten gehouden. Daar genoot ik van bijzondere producten en zag ik gepassioneerde mensen over hun vak(manschap) praten. Het was al met al een leuke ontdekkingstocht naar nieuwe, bijzondere en lekkere producten die met eten te maken hebben. Ben je nieuwsgierig geworden, zet dan het weekend

Lees verder...

koken uit de bijbel

Iedere kookliefhebber heeft zo z'n eigen bijbel. De een zweert bij een standaardwerk van één van de voormalige huishoudscholen, zoals het Haagse of de Wannée uit Amsterdam. Sommigen kunnen niet zonder een standaardwerk uit een buitenland en weer anderen (waaronder ik) gaan helemaal los het McGee's 'Over eten & koken' waarin de processen achter eten zeer uitgebreid

Lees verder...