Tip: iedere dag boerenkool-superfood bij de hand

Boerenkool is heel makkelijk te bewaren in de vriezer. Zo kun je op ieder moment genieten van een boerenkoolgerecht of heb je altijd een voorraadje van dit lekkere superfood bij de hand.
Hoe je een voorgesneden en verpakte zak in de diepvries bewaart, behoeft denk ik niet veel uitleg. Ruimte in de vriezer is dan het enige wat nodig is.

Heb je zo’n grote verse krop in huis gehaald, zorg dan wel dat die goed gewassen en gedroogd is voordat hij de vrieskou in gaat. Je kan boerenkool vooraf ook heel kort – ongeveer 3 minuten – blancheren. De groente is dan geslonken en dat scheelt behoorlijk wat ruimte in je vriezer.

Tot slot
Denk niet dat boerenkool zoeter van smaak wordt door hem in de vriezer te leggen. Dat gebeurt alleen wanneer de kool nog buiten groeit. Naarmate de boerenkool rijper wordt, daalt het magnesiumgehalte en neemt het suikergehalte toe. Natuurlijke vorst versnelt dit proces. Het is dus niet alleen de kou die de boerenkool lekkerder maakt, maar ze moet ook lang genoeg op het land staan.

Lees ook:Recept Boerenkool stamppot
Lees ook:NL Superfood? Boerenkool!
Lees ook:Hoe groeien groenten eigenlijk?
Lees ook:Recept Pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Recept: pasta met boerenkoolpesto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>