Pepernoten recept

Het is bijna Sinterklaas. Ik vind het heerlijk om thuis te kunnen zijn en met de geur van speculaaskruiden alvast in Sinterklaasstemming te komen.
Hieronder een eenvoudig recept voor pepernoten of eigenlijk kruidnoten moet ik zeggen, want het verschilt van de originele pepernoten.

ingrediënten (circa 50 stuks)
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram bruine basterdsuiker
1 theelepel speculaaskruiden
1 mespuntje zout
40 gram koude, harde boter
2 eetlepels melk

Bereidingswijze.

Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, zout, melk en speculaaskruiden in een kom.

Verwarm de oven op 175 graden Celsius. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed er met de hand een deeg van. Maak knikkers van het deeg.

Leg de balletjes op een afstand van 2 cm op een bakplaat die je van bakpapier hebt voorzien. Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de pepernoten in 20 minuten gaar. Neem de pepernoten van de bakplaat en laat ze afkoelen.

 

Lees ook:Recept pepernoten
Lees ook:Recept kruidnoten
Lees ook:Sinterklaas recept pepernoten. Of toch kruidnoten?
Lees ook:recept speculaasbrokken
Lees ook:Recept Speculaastaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>