24hrs Evi & Friends

 

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december 2013 is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw en Menno Post en vele andere topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request 2013 (Rode Kruis). De actie wordt opgeluisterd door verschillende vormen van entertainment. Stoelen voor het evenement zullen per opbod worden geveild. De veiling start op woensdag 18 december 2013, tegelijk met de opening van Het Glazen Huis. De cheque met alle opbrengsten zal na afloop van het evenement worden aangeboden aan de organisatie van Serious Request.

Initiatiefnemers van deze gastronomische 24-uursactie zijn chefs Frank Schipper en Tjitze van der Dam van Restaurant EVI. Zij hebben inmiddels tientallen toprestaurants bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken aan deze unieke benefietactie. Chef Menno Post van De Bokkedoorns: “Ik ben enorm onder de indruk van wat Tjitze en Frank in korte tijd al voor elkaar hebben gekregen. Hun tomeloze enthousiasme werkt bijzonder aanstekelijk, wat heeft geresulteerd in een zeer indrukwekkende lijst van deelnemers. Het belooft een uitzonderlijk culinair spektakel te worden.”

In het restaurant wordt een lange tafel geplaatst met 30 stoelen. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk minimaal drie Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur; in totaal zijn er slechts 240 stoelen beschikbaar voor dit unieke evenement. Uiteraard is de prijs all-in (aperitief, wijn, water, koffie). Ook wordt er gezorgd voor stijlvol entertainment gedurende de zitting.

Wie doen er mee?
Maik Kuipers, Restaurant De Librije*** | Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns** | Jan Sobecki, Restaurant Chapeau!** | Bas van Kranen , Restaurant De Leuf** | Ron Blaauw**, Rons Gastrobar | Edwin Vinke, Restaurant De Kromme Watergang** | André Gerrits, Restaurant ‘t Amsterdammertje* | Jarno Eggen, Restaurant De Groene Lantaarn* | Rogér Rassin, Restaurant La Rive* | Marcel van Lier, Restaurant Latour* | Mark Gratama, Restaurant ML* | Wouter van Laarhoven, Restaurant De Molen* | Niven Kunz, Restaurant Niven* | Roland Veldhuijzen, Restaurant Tante Koosje* | Chris Naylor, Restaurant Vermeer* | Alain Alders, Restaurant De Vrienden van Jacob* | Frank Schipper en Tjitze van der Dam, Restaurant EVI | John Halvemaan, Restaurant Halvemaan | Jaimie van Heije, Restaurant Jaimie van Heije | Lucas Rive, Restaurant Lucas Rive | Peter Edwards, Restaurant Southern Cross | Toine Smulders, Restaurant Villa Copera | Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes | Danny Jansen, 24Kitchen | Pascal Jalhay

Kijk hier voor meer info.

Lees ook:Topchef vervolg Wie is de Chef?
Lees ook:De nieuwe Lekker: verrassende verschuivingen
Lees ook:Foodfestival Eten en Drinken gaat niet door
Lees ook:De sterren volgens Michelin 2014
Lees ook:kliekjeswedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>