Ontvang je eigen gasten op Restaurant Day!

 

Het voorjaar is de tijd van de culinaire festivals. We zitten nog midden in het Weekend van Rollende Keukens, in verschillende steden worden proeverijen gehouden, of het volgende evenement kondigt zich weer aan. Op zaterdag 18 mei is het weer international Restaurant Day, het festival voor pop-up restaurants dat vier keer per jaar gehouden wordt. Op Restaurant Day heb je de mogelijkheid om voor één dag een restaurant te openen. Dit keer mag je dus zelf je eigen kooktalenten aan anderen tonen.

Door je aan te melden kunnen anderen zien waar ze langs kunnen voor een maaltijd. Zo ontdekken ook onbekenden jouw kooktalenten. Een lekkere zondags brunch bij jou thuis, soep uitdelen op straat of flink uitpakken met een 3 of 4 gangen diner. Alles is mogelijk. Doe jij mee?

Hoe werkt het
Uitgangspunt van Restaurant Day is samen eten en nieuwe mensen ontmoeten. Tegen een door jou bepaalde vergoeding kunnen echte gasten genieten van jouw gerechten. Het enige wat je hoeft te doen is een geschikte locatie te bedenken (thuis, in de tuin, een leeg staand pand) en je voor te bereiden zodat alles die avond op rolletjes loopt. Omdat locals nu de eigen deuren openen in hun stad komen de gasten op verrassende plekjes.

Finse uitvinding
In mei 2011 is Restaurant Day begonnen in de Finse hoofdstad Helsinki. Drie vrienden, gefrustreerd van de bureaucratie die komt kijken bij het openen van een restaurant, besloten een onofficieel restaurant te openen voor één dag. Het werd direct een succes. Hierna herhaalden ze een paar maal het kunstje waarbij steeds meer pop-up restaurants zich aansloten. Het concept verspreidde zich daarna al snel buiten de Finse grenzen.

Tijdens vorige edities waren er allerlei pop-up restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag te bezoeken. Dit jaar kun je oa. wereldgerechten proeven in Breda, aanschuiven bij een lenteproeverij in Empe en of de lievelingsgerechten eten van papa’s (en papa’s-to-be) in de buurt van Wormerveer.

Meedoen!
Zin om aan ergens aan te schuiven? Op de website van Restaurant Day of download dan de Restaurant Day app. Hier kun je zien welke pop-up restaurants meedoen, voorzien van locatie en openingstijden.

Natuurlijk mag je op Restaurant Day ook zelf in de keuken staan en gasten ontvangen. Check dan de ook de website. Er zijn geen kosten of beperkingen aan verbonden.

Lukt het je niet om dit weekend mee te doen, volg dan zeker Restaurant Day op Facebook (facebook.com/RestaurantDay). Zo hoef je de volgende Restaurant Day niet te missen!

Lees ook:17 februari: international pop-up Restaurant Day
Lees ook:Je eigen pop-up restaurant op Restaurant Day
Lees ook:33 Michelin-restaurants in nieuwe restaurantweek 2009
Lees ook:El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede
Lees ook:Zelf cheffen bij Amarone

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ontvang je eigen gasten op Restaurant Day!

  1. Herna

    De link van Restaurant day is een pagina waarop je het domein kan kopen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>