Soep met een missie

HEMA

Heb jij ook van die dagen dat je geen enkele zin hebt om te koken? Het liefst grijp je dan naar iets makkelijks. Een pakje of potje is dan een goed alternatief. Toch een schuldgevoel? Kies dan voor biologisch. Wil je echt helemaal geen last van je geweten hebben, dan zijn er de biologische soepen van HEMA.

Not For Sale
HEMA heeft namelijk aangegeven een deel van de opbrengst van deze soepen te doneren aan Not For Sale, een non-profitorganisatie die mensenhandel bestrijdt. Zo biedt Not For Sale bijvoorbeeld trainingen aan vrouwen die slachtoffer zijn van moderne slavernij, zodat zij in staat zijn hun eigen toekomst op te bouwen. Om dit te kunnen realiseren is geld nodig. Om die reden komt een deel van de verkoopprijs van de biologische soep ten gunste van de Not For Sale. HEMA verrijkt met de soepen dus niet alleen haar assortiment, maar levert het ook een positieve bijdrage aan de maatschappij.

De soepen zijn in meer dan 100 HEMA-winkels in binnen- en buitenland te koop. Er zijn vier varianten: goulashsoep, paddenstoelen roomsoep, pompoensoep en tomaten rode bietensoep. Leuk om te weten is dat al deze soepen in nauwe samenwerking met de DeKleinsteSoepfabriek zijn ontwikkeld. Die kennen we weer van de bijzondere smaakvolle biologische kant-en-klaar-soepen, pesto’s en stoofpotjes. De soep is verkrijgbaar in 350 ml potten. Ideaal om, zodra schoongespoeld, je eigen soep in te wecken.

Jammer alleen dat HEMA ons niet wil vertellen welk bedrag per verkochte pot soep wordt geschonken aan dit goede doel. Als consument en steuner van dit initiatief mogen we toch best weten wat de bijdrage hieraan is? Dat geeft hun soep toch een vreemd nasmaakje.

 

Lees ook:Arabische wijnen proeven bij El-Hema
Lees ook:Soepenparade
Lees ook:Soep
Lees ook:I <3 HEMA
Lees ook:Test je kookkennis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>