Leuke en handige kook apps: Green Kitchen

De exacte reden, waarom ze besloten niet meer dan één keer in de week vlees te willen eten, weet ik me niet precies te herinneren. Misschien was het omdat het konijn van de oudste plotseling was weggelopen (zo vlak voor kerst vertrouwde ze dat verhaal toch niet helemaal). Of was het omdat we ze lid hadden gemaakt van de dierenbescherming. Hoe dan ook, het horen van de uitzending van de Wilde Keuken over pony’s en paarden op het menu van een Belgisch restaurant, sterkte mijn dochters in hun pogingen de vleesconsumptie in huis drastisch te verminderen.

Maar goed, meer vlees eten hoeft ook niet. Hoe minder vlees op het bord, des te meer ik dit ook leer te waarderen. Vlees is een luxe product. Dus dat mag best een beetje minder. Daarom eten we regelmatig vegetarisch. Voor de invulling hiervan laat ik mij graag inspireren. Door de App Green Kitchen bijvoorbeeld.

Vegetarisch foto- en kookboek
Eigenlijk hoef je over Green Kitchen niet veel te vertellen. 78 prachtige, kleurrijke en smakelijke foto’s zeggen al meer dan genoeg. Recepten met mooie en verse ingrediënten die je, ondanks dit heerlijke winterweer, doen verlangen naar het voorjaar. Het enige wat je hoeft te doen, is je je vinger langs de foto’s te laten glijden en je maag bepaalt welk gerecht er binnenkort op tafel komt te staan. Een involtini di melanzane bijvoorbeeld, of een curry van citroengras met aubergine en spruitjes. Maar ook de truffels met dadels en amandelen zien er vingerlikkend uit..

De recepten zijn afkomstig van het Zweeds/Deense koppel David Frankiel en Luise Vindahl. Zij zwierven de afgelopen jaren met hun jonge dochtertje de wereld rond. Hun ervaringen en de lekkerste vegetarische recepten legden zij vast op hun blog Greenkitchenstories.com. Luise schreef de teksten. David en zijn zus maakten de foto’s. Hun blog is zeer succesvol en populair. Aan een kookboek wordt nu hard gewerkt. Voorlopig moeten we het doen met de website en de app. Deze laatste toont een selectie van de lekkerste gerechten. Een lekkere inspiratiebron voor mooie en gezonde vegetarische recepten.

Wat biedt Green Kitchen App
- 78 eenvoudig te bereiden vegetarische recepten
- Stap-voor-stap instructies (wel in het Engels)
- Converter Amerikaans/metrisch systeem
- Geschatte tijdsduur voor elk recept
- Boodschappenlijstjes die via email en sms kunnen worden doorgestuurd
- Vastleggen en delen van je favoriete gerechten

Green Kitchen App is beschikbaar voor Iphone en Ipad en kost $3,99. Niet gratis, maar het scheelt in ieder geval een hoop stukjes vlees!

Lees ook:Eet groen
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: vegetarische gerechten (5)
Lees ook:Vegetarische week op koken.blog
Lees ook:Vegetarisch basiskookboek
Lees ook:Win een kookboek van Andy McDonald

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leuke en handige kook apps: Green Kitchen

  1. MarieCuli

    Over handige kookapps gesproken. Ken je Mealguru al. In het Nederlands, vol leuke gemakkelijke stap voor stap recepten en deze app helpt je om gevarieerd te kiezen. Wel alleen voor iPad, maar dat is in de keuken juist wel handig

      /   Reply  / 
  2. Jasmijn Bus Auteur

    Nee, die kende ik nog niet. Maar die klinkt zeker handig. Vooral omdat je ook je eigen recepten met persoonlijke voorkeuren aan de database kan toevoegen. En ja, die Ipad. Ik kan er niet meer zonder mee. Ook niet in de keuken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>