Raapsteeltje en Kliekjeskookboek kookboeken van het jaar

raapsteeltjeAfgelopen zaterdag vond de tweede verkiezing van het Kookboek van het jaar 2008 plaats. Het boek Raapsteeltje van Simone de Kroon en Sandor Schiferli won de juryprijs voor beste Nederlandstalige Kookboek. De gouden garde, de publieksprijs, werd gewonnen door Het Kliekjeskookboek van Puck Kerkhoven. In de categorie vertaald won het boek De Creoolse keuken.

 

De jury, bestaande professionals, koos voor het boek dat eerlijke en ambachtelijke producten in de schijnwerpers zet, terwijl het publiek haar voorkeur uitsprak voor de kliekjes. Daarbij had het publiek de keuze voor alle 10 genomineerde boeken, dus zowel uit de categorie Nederlandstalig als vertaald. Het werd een boek van Nederlandse bodem. Van de winnares besprak ik onlangs Eten uit de krant, het nieuwste boek van Puck Kerkhoven.

Het grote kliekjesboek Koop Het grote kliekjesboek van Puck Kerkhoven op BOL.COM

Raapsteeltje Koop Raapsteeltje bij BOL.COM

Lees ook:Stem op het Kookboek van het Jaar
Lees ook:Eten uit de krant
Lees ook:Recept Frietjes van pompoen
Lees ook:De grote Kliekjesscheurkalender 2010
Lees ook:kliekjeswedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>