Smaak wordt al in baarmoeder bepaald

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen leren groenten te eten. In de baarmoeder, is zelfs het advies!

Uit onderzoek blijkt dat als vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoeding groenten eet, de baby al vroeg deze smaken leert. De aroma's van het dieet worden overgebracht door het vruchtwaer en de moedermelk.
Onderzoekster Julie Mennella van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia (Verenigde Staten) deed een experiment met verschillende groenten. Als de vrouwen veel wortelsap dronken, dan bleken de kinderen later makkelijker dit sap te drinken dan kinderen van moeders die dit sap niet dronken tijdens zwangerschap en borstvoeding.  

bron: EVMI

Lees ook:Onhandige kinderen meer kans op obesitas
Lees ook:zwart voedsel is de nieuwe trend
Lees ook:Frankrijk verklaart Amerika de Roquefort-oorlog
Lees ook:Rechtszaak tegen kauwgomfabrikant door smaakpanel
Lees ook:Tofu-worstelen om vegetarisme te promoten (filmpje)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Smaak wordt al in baarmoeder bepaald

 1. Corien

  Klinkt interessant, maar euh…hoe zit het dan met die spruitjes en andijvie…die met een beetje geluk op latere leeftijd soms nog net gewaardeerd gaan worden? Of is er daarbij sprake van ofwel een zeer vroeg ontstaan puberaal gedrag ofwel van een uit de hand gelopen ontkenningsfase? Of zal zwangere mams er dan toch op het juiste moment niet de juist benodigde hoeveelheid van hebben gegeten?
  Op een moment als deze toch altijd ineens benieuwd naar hoe het betreffende onderzoek er dan precies heeft uitgezien…

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn

  Een zeer vroeg puberaal gedrag, dat denk ik niet. De voorbeelden die je noemt, spruitjes en andijvie, zijn nogal bittere groenten. En laat het nu net de bittere smaak zijn die kinderen het laatst leren waarderen.
  Je moet daarbij wel bedenken dat kinderen de eerste zoveel maanden geen andere smaken naar binnen krijgen dan melk en dan nieuwe smaken moeten leren. En dan zijn zoete groenten het meest makkelijk voor ze en de bittere groenten komen later wel (of nooit meer ;-) .
  Het onderzoek heeft, voor zover ik weet, vooral laten zien dat als de moeder iets vaak eet of drinkt, kinderen sneller geneigd zijn dit product ook meer waarderen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>