duur uit eten?

Heb je geld over, zin om met geld te smijten of wil je je nieuwe liefde, je baas of een zakenrelatie imponeren? Ga dan uit eten bij het duurste restaurant van Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis is een lijst samengesteld die alleen kijkt naar de prijs en niet zoals we gewend zijn naar de kwaliteit van het eten en de bediening.

Op nummer 1 staat het Zeelandse restaurant Oud-Sluis, dat drie Michelinsterren heeft en op 1 staat in de Lekker-lijst. Het is met 125 euro voor een driegangenmenu met afstand het duurste restaurant van Nederland. Nummer 2 en 3 zijn met respectievelijk 104 en 103 euro voor drie gangen een stuk goedkoper. En heus, dan zit je ook voor wat betreft smaak in de top 3 van Nederlandse restaurant. Op twee van de lijst staat namelijk het enige andere drie-sterren restaurant, De Librije uit Zwolle. En nummer drie is Interscaldes uit Kruiningen, 2 sterren. Het zijn dus de Zeeuwen die het meest hun portomonnee kunnen laten spreken. Ik ben benieuwd wat 't zuunige Zeeuws meisje daarvan zou zeggen. 

Woon je niet in Zeeland of Zwolle, kijk dan even hier voor 97 andere vermeldingen.

Bron: Zibb.nl

Lees ook:Asperges eten in Zwolle
Lees ook:Lekker 2009: Stuivertje wisselen in de culinaire top 3
Lees ook:De 50 beste restaurants ter wereld 2011
Lees ook:SpecialBite 2010: Ivy is het meest bijzondere restaurant
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>