“Geen vleeswaren op je boterham”

Omdat de scholen weer beginnen en kinderen hun broodtrommeltje mee krijgen, vond het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het tijd om te laten weten wat nu een gezonde keuze is voor je kinderen. Verantwoorde tussendoortjes en een gezonde lunch zijn belangrijk voor de gezondheid van het kind. En daar kan je ze niet vroeg genoeg op wijzen en hen (telkens weer) het goede voorbeeld geven. En vleeswaren, die vaak gezien worden als gezonde vervanging voor zoet op brood, wordt door dit Fonds afgeraden! Dus geen boterham met ham, worst of andere vleeswaar, luidt het advies.

¬†Uit eigen onderzoek blijkt namelijk dat “het eten van bewerkt vlees (waar vleeswaren bijhoren) de kans op darmkanker vergroot.”.“Daarom doet het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de aanbeveling om het eten van bewerkt vlees, zoals vleeswaren, te vermijden.” , zo is te lezen in het nieuwsbericht op de website. Meer leggen ze hierover helaas niet uit. En is het eigenlijk wel zo erg? Dit bericht zegt dat je heus zo af en toe wel een boterham met ham of vleeswaar mag eten.

Kanker
Door ongezond te eten kunnen kinderen overgewicht krijgen en daardoor weer allerlei (welvaarts)ziektes zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. En daarom doet het Wereld Kanker Onderzoek Fonds aanbevelingen voor een goede lunch. Voor klein en groot, zou ik willen toevoegen.
Gezonde lunch
Een gezonde lunch bestaat uit bruin brood (neem dan wel volkoren!) gelegd met magere kaas of zoetwaar zoals appelstroop en jam. Fruit of rauwe groenten zoals komkommer en tomaat horen ook thuis in een gezond broodtrommeltje. En fruit is ook lekker als tussendoortje. Melk, water of ongezoet (!) fruitsap gelden als gezonde drankjes. Nouja, lees dat allemaal hier maar na.

———————————————————————————————————-

Lees ook:Broodje kaas in een trommeltje
Lees ook:Ze weten het wel, maar ze doen het niet
Lees ook:Fruit in het avondmaal
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: het fruit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>