Rubriek: Lijstjes en wedstrijden

Ook de culinaire wereld is zeer competatief ingesteld. Hier vind je het overzicht van de laatste uitslagen van allerhande wedstrijden.

Het puurste restaurant is … De Gulle Waard

Vanmiddag werd het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2014’ bekendgemaakt. De feestelijke uitreiking vond plaats bij De Veldkeuken Werk aan het Spoel in Culemborg. Jurylid Martine Zuil zegt over de winnaar: ‘Alles is puur bij De Gulle Waard. Niet alleen de prachtige producten op het bord en in het glas, maar ook de oprechte liefde voor

Lees verder...

Grootspraak: beste wijnrestaurant is Wereldmuseum!

Wat is nu het restaurant waar je de lekkerste wijnen krijgt? En natuurlijk ook goed kunt eten? Ieder jaar geeft de gids Grootspraak je de beste tips. En ook voor 2013 zijn de winnaars bekend. Het wijnrestaurant van het jaar 2013 is Wereldmuseum in Rotterdam en het Restaurant van het Jaar 2013 is De Vlindertuin in Zuidlaren.   

Lees verder...

Becel Pro-activ wint Gouden Windei

Het Gouden Windei, het is een prijs voor het product met de meest misleidende marketing. Dit jaar gaat ie naar Becel Pro-activ. Ruim een derde van de 19.000 stemmen ging naar deze ‘medische margarine’. Vandaag is de zelfbenoemde voedselwaakhond Foodwatch met de bokaal naar het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam getogen. Als het een wisselbokaal

Lees verder...

NOMA weer de beste

Tijdens al dat oranjegeweld was er weinig ruimte voor, maar gister zijn toch echt weer de 50 beste restaurants op een rijtje gezet. De traditionele ranglijst van S. Pellegrino werd gisteravond gepresenteerd. En voor de derde keer op rij mag NOMA ** uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. Twee Spaanse restaurants maken

Lees verder...

Ben jij de beste biologische kok van Nederland?

Als je denkt dat jij dat bent, die beste biologische kok van Nederland, dan moet je snel zijn. EkoPlaza, de grote biologische winkelketen organiseert samen met 24Kitchen een kookwedstrijd. Voor 3 maart moet je je beste biologische recept insturen via Facebook of de website van EkoPlaza. De 4 personen met de leukste recepten worden uitgenodigd

Lees verder...

Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland

Is dit nieuws? Iets dat niet gebeurd is? En dat vorig jaar ook al de titel van mijn blogje was? Ja, toch wel. Want het gonsde al een tijdje en heviger dan normaal. En de speculaties waren navenant. De huidige hoofdredacteur van Michelin Benelux had het immers zelf gezegd: Nederland is klaar voor een derde restaurant met drie Michelinsterren.

Lees verder...

En het beste kookboek van 2011 is …

Maar liefst 7 prijzen werden er gister uitgereikt, tijdens de Verkiezing Kookboek van het Jaar 2011. Niet alleen de vier categoriën die ik afgelopen week hier op koken.blog.nl besprak, maar ook een prijs voor het meest duurzame kookboek en een vormgever kreeg een prijs. Als je me op twitter volgt, dan weet je de uitkomsten al. Maar

Lees verder...

Beste kookboek 2011 – categorie Initiatief

De vierde en laatste categorie van de verkiezing Kookboek van het Jaar is Beste initiatief. Daarin dingen de kookboeken met een ideaal naar de titel. Van twee van de genomineerde kookboeken snap ik heel goed waarom ze er bij staan. Van de derde wat minder. En wist je dat jij je voorkeur kunt uitspreken en

Lees verder...

Beste kookboek 2011 – categorie Chefs

Op naar de derde categorie, Chefsboeken. En daarin staan kookboeken van niet de minste. Ferran Adria, jarenlang met zijn El Bulli tot beste chef ter wereld gekozen, en diens opvolger René Redzepi van NOMA. En daartussen staat dan onze eigen Ramon Beuk, met zijn kookboek over zijn eerste bezoek aan zijn geboorteland Suriname sinds jaren. 

Lees verder...

Beste kookboek 2011? – Vertaald

Je weet het, he? Jij als kookboekenkoper hebt ook een stem bij de Verkiezing Kookboek van het jaar 2011. De Gouden Garde wordt uitgereikt aan het kookboek met de meeste stemmen en wie weet zit die wel in de categorie Vertaald. En let wel, in deze categorie staat voor het eerst in de vijfjarige geschiedenis

Lees verder...

Beste kookboek 2011 – Nederlands?

Het is november en dat betekent 1 ding; dat het beste kookboek van Nederland gekozen gaat worden. Volgende week maandag is het zover, dan roept de jury in 4 categorieën de beste kookboeken uit. Ook jij als kookboekenlezer hebt een stem, voor de publieksprijs De gouden Garde. En daarom laat ik je deze hele week

Lees verder...

De magie achter de Michelinster

Vorige week verscheen als eerste de Lekker met haar jaarlijkste top 100 en vanavond maakt Gault Millau bekend wie zij het beste restaurant van Nederland vinden. Volgende week doet ook SpecialBite een duit in het zakje, maar alle ogen zijn toch echt gericht op 28 november als de Michelinsterren weer worden uitgedeeld. Koks waarderen het al

Lees verder...