Winnaars Vega Award

De Vegan Awards zijn vandaag – uiteraard op Wereld Veganismedag – uitgereikt. De Vegan Awards worden uitgereikt aan onder andere het meest vegan friendly restaurant, catering of merk. Dit jaar zijn er voor het eerst zes categorieën. De stemperiode ging begin deze maand van start via www.veganaward.nl.

De zes nieuwe categorieën voor de Vegan Award zijn het gevolg van de sterk groeiende populariteit van veganisme en groter aanbod aan vegan initiatieven. Er openen steeds meer restaurants met veganistische gerechten op het menu, er worden nieuwe vegan producten ontwikkeld en er wordt veel over veganisme geschreven in boeken en op blogs. In alle categorieën was het een spannende strijd, omdat het verschil in het aantal stemmen van de koplopers dicht bij elkaar lag.

De winnaars per categorie:

In de categorie Beste Vegan Friendly Restaurant was de overduidelijke winnaar de Vegetarische Snackbar in Den Haag. Deze snackbar opende begin april dit jaar tegenover station Hollands Spoor. Zowel de locatie als het aanbod van de Vegetarische snackbar blijkt een groot succes. Den Haag en omstreken loopt warm voor “vega fast food”, zoals bijvoorbeeld het unieke broodje “karma” ofwel veganistische shoarma.

De Vlaamsche mobiele catering Just Like Your Mom kwam als winnaar naar voren in de categorie Beste Vegan Friendly Cateraar. Deze 100% vegan cateraar is te vinden op diverse muziekfestivals in Nederland, Belgïe en Frankrijk. Met hun gerechten weten ze ook de omnivore festivalganger te pleasen.

Het assortiment kleurrijke en verantwoorde verzorgingsproducten van de Europese keten Lush is voor meer dan 70% veganistisch. Met hun heerlijk geurende zepen, cremes, bruisballen en make-up bereikte zij de eerste plaats in de categorie Beste Vegan Friendly Merk.

VEGA-LIFE heeft een fysieke winkel aan de Singel in Amsterdam en een webshop met onder andere vegan schoenen, kleding, tassen, supplementen, boeken, verzorgingsproducten en snacks. De ideale shop voor vega’s die willen shoppen zonder labels en ingrediënten te checken op dierlijke ingrediënten of materialen. Daarom niet voor niets de winnaar in de categorie beste Vegan Friendly (web)winkel.

Puur & vegetarisch is het kookboek van Tine Tomme en Marijke De Coninck. In het boek staan 180 recepten uit de keuken van het Vlaamsche restaurant Avalon opgenomen. Dit boek met veelzijdige recepten en prachtige foto’s kreeg de meeste stemmen in de categorie beste Vegan Kook- of lifestyleboek.

Als laatste kwam in de categorie Beste Vegan Blog De Planteneter aan kop te staan. De man achter De Planteneter is Boele Ytsma. Via zijn blog de planteneter.nl biedt hij onder andere. heldere informatie aan over plantaardige voeding, door middel van artikelen en Youtube-videos. Onlangs bracht hij ook zijn boek: “Ik ben een planteneter, net als jij” uit.

Vandaag zullen alle gelukkige winnaars hun welverdiende Vegan Award in handen krijgen.

 

Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Snackbar met Michelinsterren?
Lees ook:Home made het beste kookboek van 2010
Lees ook:Ecofabulous
Lees ook:Verrukkelijk: De Dunne Vegan & Vegan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>