Leuke en handige apps: Escoffier

Natuurlijk zijn wij bij koken.blog allemaal gek op koken. Maar bij het volgen van buitenlandse recepten raak ik vaak toch wat geïrriteerd omdat alle maten omgemeten moeten worden. Wiskunde is nou eenmaal geen koken. De oplossing is gelukkig heel simpel: de Escoffier Cook’s Companion app.

Als jij ook van koken houdt, hou je ook van deze app. Het geeft je allerlei tools, waaronder een kookwekker, meet-omzetter, verklarende woordenlijst van culinaire termen en gereedschappen en een ingrediënten-encyclopedie. Groot voordeel van de kookwekker is dat je een onbeperkt aantal timers kunt gebruiken, allemaal tegelijk of individueel. Handig!

De ingrediëntenlijst is ook erg handig. Je ziet per ingrediënt een afbeelding (hoe herken ik het?), bewaaradvies, weetjes, menutoepassingen. Bovendien staat er duidelijk beschreven hoe je de kwaliteit van het product kunt beoordelen voordat je het koopt.

Download de app voor iPhone en iPad hier

Doe de Escoffier quiz
Denkt je dat je veel over eten weet? En houd je wel van een uitdaging?  Download dan de Escoffier Quiz app en test hoe goed je kennis echt is. Vragen over vlees en vis, koken en bakken, bereiden en bewaren. Er zijn honderden vragen, op drie niveaus (beginner, intermediate en expert). In deze snelle quiz voor fijnproevers kun je je vrienden uitdagen of eerst zelf oefenen. Dat is wel nodig, want het tempo ligt hoog en de vragen zijn niet gemakkelijk.  Zelfs op beginnersniveau scoorden wij de eerste keer maar net een acht.

Download de Escoffier Quiz app voor iPhone en iPad hier

Lees ook:De beste strandgidsen op je iPhone
Lees ook:Test je kookkennis
Lees ook:‘Wat zit er in uw eten?’-Iphone-app
Lees ook:Bon APPetit! Leuke en handige kook-apps
Lees ook:interactief kruidenrekje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>