Wijn erbij

Woensdag = wijn-spijsdag, tenminste vanaf nu! Om te vieren dat wijn.blog.nl sinds dit weekend weer opgeleefd is, zal ik iedere woensdag een link leggen met wijn. Dat kan op verschillende manieren, en niet iedere week op dezelfde manier. Tegelijkertijd zal ook op woensdag op wijn.blog.nl een link worden gelegd met koken.

Waarom doen we dit? 

Omdat we allebei van lekker eten en een goed glas wijn erbij houden, maar net te weinig weten van elkaars onderwerp afweten. Door de kruisbestuiving hopen we zelf, en daarmee ook jullie, wat meer te leren over wijn en spijs.

Wijn.blog.nl?
De blog over Wijn lag lange tijd stil. Maar sinds dit weekend wordt er weer op wijn.blog.nl geschreven. En niet door zomaar iemand. Mariëlla Beukers begon de eerste Nederlandse wijnblog, en haar Wijnkronieken bestaat tot op de dag van vandaag. Op wijn.blog.nl wil ze meer gaan schrijven voor mensen zoals ik, die niet zoveel van wijn afweten, met nieuwtjes, aankondigingen van wijnboeken en evenementen, proefnotities en acties.

Wijnwebwinkelgids
Je kunt hem misschien nog herinneren, mijn recensie van de Wijnwebwinkelgids. Deze is geschreven door Mariëlla Beukes, die nu dus ook voor wijn.blog.nl schrijft. En het leuke is, ze geeft 2 exemplaren van haar eigen wijnboek weg. Kijk hier wat je er voor moet doen!

Welkom in het blog.nl-netwerk, Mariëlla en ik kijk uit naar jouw eerste woensdag = wijn-spijsdag-bijdrage! Ik ga me nu buigen over de mijne!

Alle bijdragen kan je nalezen in de rubriek Wijn erbij op koken.blog en in de rubriek Wijn bij het eten op wijn.blog.

Lees ook:Nieuwe webwijnengids in aantocht
Lees ook:Gratis kookboek bij Gall & Gall
Lees ook:De Wijnwebwinkelgids: Over het kopen van wijn op internet
Lees ook:Perzik ontvellen
Lees ook:Picknicken in het park

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wijn erbij

  1. Pingback: De chef en de wijn | Koken

  2. Herna

    Edith,bedankt voor de tip. Ik leer graag meer over wijnen! Grappig dat ze een topic over Monty Waldin had, zijn docu op RTL 4 heb ik gevolgd.
    @off topic: er staat me zoiets bij met de woorden: Frankrijk,boek,maart…of heb ik nu een wijntje teveel op?

      /   Reply  / 
  3. Mariella Beukers

    @Herna, dank je. En ik wist niet van Monty Waldin op RTL 4. Ga ik opzoeken. Uitzending gemist misschien?

    @Edith: Dank je Edith, en dat we maar een mooie samenwerking mogen creëeren!

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn Auteur

    Oef, ik moest even nadenken wat je bedoelde, Herna, met Frankrijk, boek en maart. Maar inmiddels weet ik dat je geen wijntje teveel op. De Gourmand World Cookbook Awards zijn vorige week donderdag uitgereikt (had ik eigenlijk best iets over kunnen schrijven…), en Argentinisima is derde geworden in categorie Beste kookboek Latijns-Amerika! Helaas geen 1e, maar 3e van de wereld is toch ook heel mooi, nietwaar?

      /   Reply  / 
  5. Herna

    @Edith,ohh..gelukkig maar, kan ik er nog eentje nemen! Stond mij iets van bij dat jij erbij betrokken was.
    @Mariella,heb even voor je gekeken..bij rtl4 is het programma niet terug te zien. (buitenlandse rechten!).
    Het heet Chateau Monty. Misschien wel via Channel Four Great Britain. Hier in Spanje niet!

      /   Reply  / 
  6. Edith Dourleijn Auteur

    Ja, klopt, ik heb de tekst en recepten van Argentinisima geredigeerd. Leuke klus was dat!

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Topchefs & Saké | Koken

  8. Pingback: Druiven die niet te eten zijn | Koken

  9. Pingback: Hoe dood je een kreeft? | Koken

  10. Pingback: Over de granaatappel | Koken

  11. Pingback: Het aspergeseizoen is begonnen! | Koken

  12. Pingback: Hopscheuten | Koken

  13. Pingback: Gevonden chocoladedrank | Koken

  14. Pingback: Picknicken in het park | Koken

  15. Pingback: JenT magazine, nr 3 is uit | Koken

  16. Pingback: #Hertenjamsessie | Koken

  17. Pingback: Perzik ontvellen | Koken

  18. Pingback: Gratis kookboek bij Gall & Gall | Koken

  19. Pingback: Lekkernijen door toeval | Koken

  20. Pingback: Nieuwe webwijnengids in aantocht | Koken

  21. Pingback: Eten in Albanië? | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>