Rubriek: Tips

tips

Mini-cursus eten met stokjes (filmpje)

Het ziet er altijd zo makkelijk uit, maar het valt nog niet mee als je het zelf probeert: eten met stokjes. Maar zoals zo vaak het geval is met technieken, oefening baart kunst. En wist je dat er al waarschijnlijk meer dan tweeduizend jaar stokjes worden gebruikt om mee te eten? En dat er verschillen

Lees verder...

Wijzer in de toko

Deze week wilde ik geen recepten uit China geven, maar op zoek gaan naar informatie over de Chinese Keuken. Nouja, vorige week leerden we al dat je niet echt kunt spreken van 1 Chinese keuken, maar dat er minstens vier grote keukens zijn. Maar daarover later deze week meer. Want uit welke Chinese keuken je

Lees verder...

Recept Tzaziki

Een lekker bijgerecht uit de Griekse keuken is Tzaziki. De Turken kennen het ook, en noemen het dan Caçik. Maar in beide gevallen is de werkwijze dezelfde. TIP: Soms laat de komkommer zoveel vocht los dat de saus er erg waterig van wordt. Om dat te voorkomen kan je de komkommer eerst in wat zout

Lees verder...

Eet veilig, vooral thuis!

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar van eten kan je soms ziek worden. In voedsel dat niet goed bewaard is of niet goed verhit is, kunnen virussen en bacteriën zich snel vermeerderen. Een voedselinfectie is dan het gevolg. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat jaarlijks 300.00 tot 750.000

Lees verder...

Tip van Gordon Ramsay om je kinderen groenten te laten eten

Je zou denken dat Gordon Ramsay en zijn vrouw Tana, die ook al twee kookboeken op haar naam heeft staan, heus weten hoe ze groenten zo lekker kunnen klaarmaken dat hun kinderen deze wel eten. Niets is minder waar, ook topkok en tv-persoonlijkheid Gordon Ramsay moet trucjes gebruiken zijn kinderen groenten te laten eten.

Lees verder...

Tips voor een veilige moederdag in de keuken

Moederdag is bij uitstek de dag dat kinderen de keuken induiken om een ontbijtje voor mama te maken. Als ouder is het dan erg verstandig om dan een oogje in het zeil te houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker omdat Moederdag een extra spannende dag is voor de kleintjes. Want mama moet worden verwend en wat zou

Lees verder...

Vis op tafel

Eén van de goede nieuwtjes van de afgelopen week was dat wij Nederlanders meer vis zijn gaan eten. Maar we zitten nog lang niet allemaal aan de twee keer per week (vette) vis-tax zitten. Daarom staat koken.blog deze week in het teken van vis. Wist je trouwens dat er net als voor groenten en fruit ook

Lees verder...

Soorten pasta

Ik had wel enig idee dat pasta er in veel meer soorten, maten en vormen is dan wij hier in Nederland kunnen vermoeden. Iedere zichzelf respecterende Italiaanse regio heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit. Maar dat de lijst met verschillende vormen zo lang zou zijn, dat verbaasde me wel. Er is zelfs een pasta die de 'priester-wurger'

Lees verder...

Alles over het koken van pasta

Als je denkt dat de gebruiksaanwijzing op het pak pasta dat je hebt gekocht voldoende is om de pasta zo lekker mogelijk te bereiden, stop dan vooral niet met lezen. Want – echt waar! – er komt meer kijken bij het koken van de pasta dan je zou denken. En dat is heus niet om

Lees verder...

Is mijn ei nog vers?

In deze week voor Pasen vol recepten met eieren is het ook handig om te weten hoe je kunt testen of je eitje nog vers is. Natuurlijk kan je op de verpakking kijken tot hoe lang je ei houdbaar is, maar als je deze niet meer hebt, volg dan deze tip eens op.  

Lees verder...

Spinazie en vis: schadelijk? NEE!

Dat is een vraag die de gemoederen in voedingsland bezighoudt. Het Voedingcentrum ('eerlijk over eten') denkt dat de combinatie van vis en spinazie zeer schadelijk is voor ons mensen en raadt het eten van Iglo's Kombino af. Kombino is een diepvriesproduct dat een nieuwe variant is op de vissticks, alleen wordt er nu wat groente

Lees verder...

Nooit meer huilen om een ui

Nu ja, we moeten er nog ongeveer 10 jaar op wachten, maar hij komt er aan: de huil-loze ui! Wetenschappers in Nieuw-Zeeland weten nu hoe ze het gen dat het tranentrekkende enzym aanstuurt moeten uitschakelen. Zes jaar geleden is dit gen ontdekt door een Japans onderzoeksteam en in Nieuw-Zeeland zijn ze sinds 2002 in de ban

Lees verder...

Al het nieuws van koken.blog in je mailbox?

Wil je al het nieuws van koken.blog.nl iedere dag bijhouden, maar snap je niets van RSS of heb je geen zin om zomaar op willekeurige momenten van de dag te checken of er nieuws is? Laat dan alle berichten naar je emailen. Helemaal onderaan in de rechterbalk kan je bij 'Updates in email' je emailadres achterlaten. Nog

Lees verder...

Waar komt jouw ei vandaan?

Naar aanleiding van het berichtje dat in één van de restaurants van Jamie Oliver geen eieren uit diervriendelijke houderijen op tafel kwamen, maar uit legbatterijen, hier een korte uitleg over hoe je zelf kunt zien waar jouw eieren vandaan komen.

Lees verder...