Hoe weet je of je mango rijp is?

Sinds een maand woon ik in California. En verbaas me en laat me verrassen door het eten hier. Mijn allereerste verrassing betrof mango’s. Ik had wel verwacht dat ze hier volop te verkrijgen zouden zijn, en daarin heb ik gelijk gekregen. Al zijn ze niet zo spotgoedkoop als ik verwacht had, maar dat is eigenlijk al het verse eten hier niet.

Bron: Mango.org

Wat me bovenal verraste was de smaak. In Nederland at ik ze niet zo vaak, hoewel ik er dol op ben. Dat gaat hier veranderen. Mango’s zijn hier aanzienlijk sappiger en zoeter. Dat laatste is best vreemd, aangezien mango’s goed narijpen na de pluk en hun zetmeel blijven omzetten in suikers. Je zou daarom verwachten dat ze ook in Nederland zo lekker zouden zijn. Misschien dat ik ze nooit lang genoeg heb laten liggen?

Daarom deze tip voor jullie in Nederland.

Hoe zie je of je mango rijp is? Knijp zachtjes in de mango. Geeft deze mee en is de mango zacht, dan is deze rijp. Haal het kroontje/steeltje eraf en kijk welke kleur deze heeft. Groen betekent onrijp, geel betekent dat de mango rijp is.

Deze tips zijn overigens ook toe te passen op avacados, die hier gewoon bij mensen in de tuin aan een metershoge boom groeien!

—-

 

Lees ook:Stamppotten zijn niet saai!
Lees ook:Recept Coulis
Lees ook:Het Kater Koobkoek
Lees ook:Wrap it up! 5 geweldige wraprecepten
Lees ook:Tartelettes met mangocurd en frambozen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe weet je of je mango rijp is?

  1. Herna

    Zou het komen dat ze zo sappig en zoet zjn omdat ze uit California komen, of komen ze daar niet vandaan. Ik eet ook graag mango’s maar hier in Spanje zijn ze niet zo lekker en zoet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>