Echt begrijpen wat er in de pan gebeurt?

Waarom is mijn biefstuk de ene keer perfect mals en de andere keer niet? Hoe hanteer je eigenlijk een koksmes? Wat kan je allemaal met groenten? Hoe fileer je vis? Maakt het nou echt zoveel uit welke bloem je gebruikt om pasta te maken? Waar moet ik op letten als ik zelf bouillon wil maken? En wat is belangrijk bij het uitkiezen van wijn bij mijn gerecht?

Deze vragen zullen beantwoord worden tijdens mijn kookcursus Kooktechnieken voor culi’s.
  

Ook dit najaar (2012) wil ik weer deze cursus gaan geven. Met een kleine groep gaan we themagericht aan de slag. Iedereen maakt alle gerechten zelf, waardoor je er het meeste van leert. Dit zijn de links naar mijn verslag van de eerste keer dat ik kookcursus Kooktechnieken voor culi’s gaf. Lees ze gerust door, dan weet je wat je tijdens de lessen ongeveer kunt verwachten. Al hoop ik dat we dit keer weer de brandweer buiten de deur weten te houden.
1 – snijtechnieken
2 – vlees
3 – binden
4 – bouillon en soep
5 – pasta
6 - vis
7 – groente
8 – wijn en spijs 

De cursus zal zowel worden gegeven in Vleuten (bij Utrecht) als in Waalre (bij Eindhoven). Hier vind je er alle info over.
Let op, de cursus kan alleen doorgaan bij voldoende deelnemers!

.

Lees ook:Kookcursus kooktechnieken
Lees ook:Nederlanders hebben geen kookkennis – Gelukkig is daar iets aan te doen!
Lees ook:Recept – Hoe bak je de perfecte biefstuk?
Lees ook:My favorite wine-notieblokje
Lees ook:De Zilveren Lepel Kookschool pasta, pizza en dolci

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Echt begrijpen wat er in de pan gebeurt?

 1. Herna

  Jeetje,Edith,ik zou er bijna voor emigreren! M.a.w. als ik in Nederland zou wonen zou ik dolgraag de cursus volgen. Heb de hele website gelezen en ik zou er heel veel kunnen leren.
  P.s. leuk emailadres heb je!

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn

   Je bent welkom hoor Herna!
   En ja, eetdit.nu is mijn website, mijn bedrijf heet Eet Dit Unlimited. Leek me wel toepasselijk ;-)

     /   Reply  / 
 2. Herna

  Dank je wel! Helaas is Nederland te ver voor me. En ja, de namen van je website en bedrijf zijn toepasselijk en origineel!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>