Bietjes poffen, hoe doe je dat?

Verse bietjes zijn naar mijn mening niet te vergelijken met de voorgekookte exemplaren of bietjes uit pot uit de super. Mijn favoriete manier om verse bietjes te bereiden is poffen. Super easy en super smakelijk. Je plaatselijke boer heeft ze vast wel te koop. Ook op de markt vind je ze vaak nog wel, met die prachtige gekleurde blaadjes er nog aan. Als je ze tegenkomt, kies dan vooral eens voor de meerkleurige bietjes. Geel, rood, oranje en alles ertussen. Dat staat zo mooi op je bord.

Aan de slag
- Boen de bietjes schoon onder de kraan en droog goed af
- Leg ze daarna op een groot vel alufolie.
- Smeer ze in met olijfolie, peper, zout en balsamico-azijn en tijm. Plet drie tenen knoflook (mag met het velletjes er nog aan) en leg die erbij.
- Vouw goed dicht en leg het pakketje in een oven van 150 graden. De wachttijd is afhankelijk van het formaat van jouw bietjes. Kleintjes ongeveer 1,5 uur. Grote ongeveer 2 uur.
- Prik er na de wachttijd even in om te voelen of ze lekker zacht zijn. En laat ze vooral even afkoelen voordat je gaat schillen!

Deze gepofte bietjes zijn al heerlijk om zo van te snoepen. En ze zijn ook heerlijk in een gerecht. Bijvoorbeeld:

- Verwerk ze in een simpele salade. Bijvoorbeeld met appel, geitenkaas en walnoten. Of feta, amandelen en spekjes.

- Snijd ze in kleine blokjes en roer ze door de risotto voor een prachtige roze bietjesrisotto. Gebruik dan ook de knoflook die je hebt meegepoft. Even pellen en pletten en door de risotto roeren voor wat extra pit. Afwerken met wat geitenkaas en Parmezaankrullen.

- Gebruik ze als hoofdingrediënt voor een quiche met bietjes. Het recept vind je hier.

Lees ook:Recept: quiche met bietjes, feta en amandelen
Lees ook:Recept River Cottage Doordeweeks: Hummus van bietjes en walnoot
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes
Lees ook:Recept Gevulde kipfilet met geitenkaas in tomatensaus
Lees ook:Recept risotto met tuinbonen en pancetta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>