Chicken tikka masala

Jamie’s nieuwe boek Comfort Food is een verzameling recepten waar je een warm hart en een volle buik van krijgt. We geven je het recept voor zijn chicken tikka masala, enjoy!

Voor 6-8 personen
1 uur en 20 minuten
plus tijd om te marineren

 • 1   afgestreken tl gemalen kruidnagel 1 afgestreken tl gemalen komijn
 • 2  volle tl van elk: zoet gerookt paprikapoeder en garam masala
 • 3   citroenen
 • 6 tenen knoflook
 • 1 stuk gemberwortel ter grootte van een duim
 • 6 volle el yoghurt 800 g kipfilets
 • 3 verse groene of gele Spaanse pepers

saus

 • 2 uien
 • 4 tenen knoflook
 • 1-2 verse rode Spaanse pepers 1 bosje verse koriander (30 g) olijfolie
 • 1 afgestreken el gemalen koriander 2 afgestreken tl kurkuma
 • 6 el gemalen amandelen
 • 2 blikken van 400 g gepelde tomaten
 • 1 blokje kippenbouillon
 • 2 blikken van 400 g kokosmelk light

Kip tikka masala is een briljante curry waar mensen enorm blij van worden. Het is natuurlijk geïnspireerd op de fantastische Indiase keuken, maar eigenlijk is dit een Anglo-Indiase versie. Het is een gerecht om supertrots op te zijn – je kunt kip van topkwaliteit gebruiken, het marineren en roosteren is enorm leuk, de werkwijze is te gek en een betere versie is nauwelijks denkbaar. Ik bak er graag mijn eigen parathabroodjes (zie blz. 19) bij. Graaf snel een kuil in je tuin en ga aan de gril!

Pel de uien en knoflook voor de saus en snijd ze samen met de rode pepers en de steeltjes van de koriander (bewaar de blaadjes voor later) fijn. Zet ze met een scheutje olie in een grote braadpan op matig-hoog vuur en blijf 20 minuten regelmatig roeren tot ze goudbruin zijn. Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de resterende theelepel paprikapoeder en theelepel garam masala toe, 2 minuten later gevolgd door de gemalen amandelen, en rooster die. Doe er de tomaten bij, verkruimel er het bouillonblokje over en giet 300 ml kokend water in de pan. Laat 5 minuten pruttelen en roer er dan de kokosmelk door. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen en breng hem perfect op smaak.

Besprenkel de kipspiesjes wanneer je zover bent met een beetje olie en rooster ze op een hete barbecue, in een gloeiend hete grillpan of onder een hete grill, keer ze om tot ze rondom goudbruin en krokant zijn. Snijd de stukjes kip van de spiesjes in de saus en houd de stukjes citroen apart. Laat de tikka 2 minuten pruttelen terwijl je er met een keukentang naar smaak stukjes citroen boven uitknijpt. Roer er nog een extra scheutje yoghurt door, strooi er de korianderblaadjes over en serveer met paratha’s of geurige basmatirijst.

© Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food)
Fotograaf: David Loftus

Jamie’s comfort food. Lekker genieten met vrienden en familie

 • Prijs: € 29,99
 • ISBN: 9789021558233

Lees ook:Daar is Jamie weer
Lees ook:Zo, en nu weer even normaal – Jamie’s Comfort Food
Lees ook:Recept Kipkorma met pistache
Lees ook:Recept Curry van damesvingers met tomaat en venkelzaad
Lees ook:Recept Barbecue: in Mojo gemarineerde varkenshaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>