Mosselen in de bloemenvaas

Erwtjes in de planten. Spaghettislierten aan het plafond. Mosselen in de bloemenvaas. Onze zoon is een echte smulpaap. En dat bij zo’n smaakfestijn soms de hele kamer in een eetslagveld verandert, dat maakt niets uit. ‘Eten is een feest’, is ons motto. Daarom worden boterhammen lekker met de handjes gegeten en maken we linguineletters op tafel.

Eten waarderen kun je leren. En dus gaat kleine B mee naar de markt waar elke koopman hem bij naam kent. Hij proeft exotische fruitsoorten bij Mustafa’s Turkse kraam. Kruidige sauzen bij Alexos de Griek. Gebakken zeebanket bij Harry’s vispaleis. Iets niet lusten is niet erg. We hebben als volwassene ook allemaal onze voorkeuren, toch? Maar er moet worden geproefd. Want niet proberen is niet weten. En dat is eeuwig zonde.

Zo hebben we ontdekt dat kleine B gek is op escargots, smult van olijven en wild wordt bij het zien van Italiaanse vongole. Die eet hij het liefst precies zoals het volgens de Italianen hoort. Bijvoorbeeld volgens dit recept van Karin Luiten wat eerder verscheen op koken.blog.nl. Dummy-proof, dus lukt altijd. Probeer het ook eens!

 

 

Lees ook:Gordon Ramsay vanavond met 5e seizoen Hell’s Kitchen
Lees ook:Margaritaijs nu ook te koop
Lees ook:Mens heeft meer smaak dan gedacht
Lees ook:Het wordt smullen in de Kinderboekenweek 2009
Lees ook:En wie gaat er met I Love Groente aan de haal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>