Recept – Bacon infused Mexican Caesar Salad

Een tijdje geleden was de bekende Caesar Salade 87 jaar oud. Het dressingmerk Cardini’s, opgezet door de bedenker van de salade, organiseerde daarom een saladewedstrijd. Ik mocht als jurylid optreden en uit de inzendingen de lekkerste salade kiezen. En zonder overleg vond ook mijn medejurylid Simone van den Berg dat de winnaar Paul Bom moest zijn. Zijn salade vonden wij de meest originele.  Hij krijgt nu een geheel verzorgde barbecue voor 10 personen. Gefeliciteerd Paul!

En nu mag ik je ook vertellen hoe je zijn Bacon Infused Mexican Caesar Salad maakt. 
 

Bacon infused Mexican Caesar Salad
Recept van Paul Bom

Ingrediënten:
- 1 Romeinse sla
- 1 bakje (vegetarische) spekblokjes
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 16 pecannoten,in grove stukjes gehakt- 1 tortilla wrap, in reepjes gesneden
- 4 el oude Manchego kaas (of evt Parmezaanse kaas), grof geraspt
- olie om te bakken of friturenDressing:
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 jalapeño peper zonder zaad en lijst, fijngehakt
- 1 tl komijnzaadjes, geroosterd in een pan
- 1 el verse fijngehakte oregano of 1 tl gedroogd
- sap van een halve limoen
- 1 ei (kakelvers)
- snufje zeezout

Bereiding:
Pers de knoflook en meng met de peper en olijfolie, laat een half uurtje staan en giet door een fijne zeef.
Frituur de tortilla reepjes tot ze krokant en bruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Eventueel kan ook een handje verkruimelde tortillachips gebruikt worden ter vervanging van de gefrituurde tortilla. Bak de spekjes tot ze knapperig zijn en laat ze ook uitlekken op keukenpapier.
Meng de limoensap, komijn, oregano en wat zout in een ruime kom. Voeg de knoflook peperolie toe en klop met een vork of garde goed door.
En dan het onderdeel wat niet mag ontbreken bij een Caesar Salad: een halfrauw ei. Doe het ei voorzichtig in een pannetje kokend water en laat één minuut koken. Haal het ei uit de pan en breek over de dressing. Alleen de dooier en een beetje eiwit zal uit de schaal komen, de rest is gestold.
Meng ook de geraspte kaas door de dressing. 
Was en droog de sla. Voeg  de dressing toe en hussel alles met houten lepels voorzichtig door elkaar.
Voeg de avocado, spekjes en pecannoten toe en meng voor de laatste keer. Dresseer de salade over 4 borden en strooi de tortillareepjes erover.

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. 

Lees ook:Een jarige salade
Lees ook:Salade met tuinbonen, munt en pecorino
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing
Lees ook:Recept – Marokkaanse courgettesalade
Lees ook:Festivalkoken: Mexicaanse tortilla’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept – Bacon infused Mexican Caesar Salad

  1. muffinrecept

    Heerlijk recept heb ik vandaag gekookt voor vriendin, ze was zeer onder de indruk. Ook houd ze erg van muffins probeer ook eens mijn muffin recept

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>