Recept Spaghetti con le vongole

Als je iedere week in de krant een stukje schrijft over eetherinneringen van anderen, dan moet je zelf natuurlijk ook een keer jouw dierbaarste herinnering vertellen. En ze probeerde er nog een beetje onderuit te komen met de smoes dat je als culinair schrijver natuurlijk heel veel van die herinneringen hebt. Maar toch, in haar nieuwe kookboek De Heimweekeuken gaat ze met de billen bloot.

Spaghetti con le vongole is voor Karin Luiten echt het allerlekkerste wat ze ooit gegeten heeft. De eerste dag op weg naar Toscane bestaat uit rampen, de tweede dag schijnt de zon en komt ze terecht in Portofino aan de kust waar ze voor het eerst dit gerecht eet. 

Lees hier mijn recensie over De heimweekeuken.

SPAGHETTI CON LE VONGOLE
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 1 kilo vongole
* 400 gr spaghetti
* 1 rode peper
* 1 bosje platte peterselie
* 2 tenen knoflook
* scheutje olijfolie
* zout en peper uit de molen

Bereidingswijze:
Leg de vongole een tijdje in een gootsteen vol koud water met zout, zodat ze eventueel zand kwijt kunnen raken. Gebruik alleen de dichte hele schelpen.
Breng een flinke pan water aan de kook voor de pasta.
Hak peper (zonder zaadjes) en knoflook fijn. Hak ook de peterselie fijn.
Verhit olie in een braadpan en bak de knoflook en rode peper tot ze lekker gaan ruiken.
Doe de schelpjes erbij en doe de deksel op de pan. Draai het vuur hoog en schud de pan twee keer.
Als alle schelpjes open staan zijn ze gaar. Dat duurt ongeveer 6 minuten.
Zout het pastawater en kook de spaghetti gaar.
Giet de spaghetti af en doe ze met de gehakte peterselie bij de schelpjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.

Uit het boek: Karin Luiten – De heimweekeuken – Nieuw Amsterdam – isbn: 9789046809808
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Spaghetti met groene asperges
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Salade van rode biet, sinaasappel en olijven
Lees ook:Recept aardappel-gehaktschotel
Lees ook:Recept de hutspot van Herman

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Spaghetti con le vongole

  1. Pingback: De heimweekeuken | Koken

  2. Pingback: Mosselen in de bloemenvaas | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>