Recept Garnalenrisotto met doperwten

Een weekje aandacht voor lichte gerechten. Nouja, gerechten uit kookboeken die je willen helpen lijnen, dieëten of afvallen. Ik zal gewoon de lekkerste gerechten uitzoeken, dus geen zorgen!

Vandaag niet het pastagerecht van Sophia Loren, de dronken kip à la Jacky Kennedy of  een zelfgemaakte hamburger. De dames geven het al aan, het is wel een gerecht voor diva’s. En een gerecht waar je mij altijd voor wakker kunt maken: risotto, nu met garnalen en doperwten.  

GARNALENRISOTTO MET DOPERWTEN
Voor 2 personen

Ingrediënten:
* 150 gr risottorijst
* 1 el olijfolie
* 1 teen knoflook
* 1 sjalotje
* 1 klein glas witte wijn
* 1 liter kippenbouillon
* 50 gr doperwten, uit vriezer of vers
* 10 stuks gepelde garnalen
* klontje boter
* handje gehakte peterselie of kervel

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de rijst toe en bak even mee tot de rijst glanst.
Giet de wijn erbij en laat verdampen.
Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst onder staat en laat op laag vuur koken. Roer af en toe goed door. Herhaal dit tot de rijst na 20 minuten gaar is. <Ik denk dat je maximaal de helft van de bouillon nodig zult hebben!>
Bak in een andere pan de garnalen tot ze rose zien en voeg de doperwten toe. Laat garen.
<Zelf zou ik de doperwten de laatste 5 à 8 minuten met de risotto mee laten garen, zodat ze zeker gaar worden. Ik heb ze zelf nog nooit in pan zonder vocht gaar gebakken, ik ben erg benieuwd of het werkt.>
Doe de garnalen en doperwten bij de risotto en roer het klontje boter erdoor.
Garneer met de peterselie of kervel.

Uit het boek: Dorien Goertzen & Melanie Wisse - Het Diva dieet - Scriptum – isbn: 9789055947805
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Risotto met eekhoorntjesbrood en prosecco
Lees ook:Recept Zomerse kruidenrisotto met krokante parmaham
Lees ook:Recept Frittata met doperwten en munt
Lees ook:Recept Risotto met venkel en zalm
Lees ook:Recept Paprika gevuld met doperwten en rijst

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Recept Garnalenrisotto met doperwten

 1. Pingback: Het Diva dieet | Koken

 2. Jeanne

  @Edith..ik heb de risotto gemaakt. was nog een hele klus,5 supermarkten bezocht voor ik risotto rijst had!
  Heb het recept ook een beetje aangepast:
  I.p.v. 150 gr. rijst 200 gr. gebruikt. Voor 2 personen vond ik 150 gr. te weinig. 150 gr. is wel goed voor een voorafje.
  Ik heb truffelolie gebruikt om de rijst aan te zetten.
  Doperwten apart gekookt.
  Peterselie op het laatst door de risotto gedaan i.p.v. te garneren. (kervel hebben we hier niet!)
  Parmazaanse kaas en een draai met de pepermolen er over heen.
  Heerlijk. Bedankt voor het recept!

    /   Reply  / 
 3. Edith Dourleijn Auteur

  5 Supermarkten? Wow! Maar een volgende keer kan je ook gewoon eenvoudige paellarijst nemen hoor! Ik kocht vroeger bij mijn Iraanse supermarkt altijd een pak waarop riz/arroz stond en dat werkte prima! Meestal neem ik voor 2 personen iets van 160 a 170 gram rijst, als we geen voor- en nagerecht hebben.
  Ik zat zelf ook een beetje in mijn maag met die doperwten, zou ze zelf ook eerst even apart koken.
  Fijn dat het lekker was! Risotto is sowieso een van mijn favoriete gerechten, dus deze ga ik zeker ook nog eens uitproberen.

    /   Reply  / 
 4. Jeanne

  Er zaten ook kleine buurtsupers tussen hoor! Ik was ook op zoek naar spruijes maar die zijn nergens te vinden. In de winter heb ik ze wel hier en daar af en toe zien liggen. Ik denk dat we hier meer seizoen gericht zijn. Wij hebben nu volop aardbeien en s’zomers niet!
  Bedankt voor de rijst tip.

    /   Reply  / 
 5. Jeanne

  Ik let er niet echt op maar inderdaad ik zie ze zelden,alleen diepvries maar dat lijkt me helemaal niet lekker.
  Het is hier nu aardbeien tijd. Ze worden hier vlakbij geteeld. Dus zomerfruit tijd kennen wij niet.
  Ik heb zo het vermoeden dat jouw tuin vol met lekkers staat!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>