Recept Appel-bietjessalade met venkel en roquefort

Vorige week gaf ik je allerlei suggesties voor een thema van je Kerstmenu. Zelf verzin ik altijd een thema om een menu aan op te hangen. Dan beperk je jezelf bij het kiezen uit de talloze recepten en gerechten die er zijn. Die komen dan wel weer op een ander menu, nietwaar? Deze Kerst wil ik zelf zoveel mogelijk gebruik maken van groenten en fruit die nu in het seizoen zijn, en deze week zal ik hier laten zien dat je dan echt leuke gerechten kunt maken!

We beginnen met een knapperige en kleurrijke seizoenssalade van appel, biet, venkel (niet zo in het seizoen, ik geef t direct toe!) en roquefort. Dit recept komt uit het kookboek Koken met appels en peren, waar het nu helemaal het seizoen voor is.

Appel-bietjessalade met venkel en roquefort

Ingredienten:
* 1 bosje waterkers, veldsla en/of spinazie
* 2 rode of groene appels (Gala, Granny Smith)
* 1 venkel
* 2 gekookte roden bieten
* 75 gr roquefort
* 25 gr bieslook
Voor de vinaigrette/dressing:
* 2 el rode of witte wijnazijn
* 1 tl fijn zeezout
* 1 tl dijonmosterd
* 7 el zonnebloemolie
* versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snijd de appels, bieten en venkel in dunne plakjes. Verwijder indien van toepassing eerst het klokhuis, resp. de harde kern.
Maak de vinaigrette door mosterd, zout en azijn goed te mengen en hier langzaam de olie doorheen te kloppen.
Scheur de sla in kleinere stukjes en doe en deze met de groenten (zonder de bieten) in een kom.
Giet de vinaigrette, op 2 el na, door de sla en hussel alles goed door elkaar.
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de plakjes rode biet erover en sprenkel de rest van de vinaigrette mooi over het gerecht.

Boek: Koken met appels en peren – Laura Washburn  – Tirion – isbn: 9789043913188 – Bruna


Lees ook:Recept Pittige rodebietensoep
Lees ook:Recept Salade van rode biet, sinaasappel en olijven
Lees ook:Recept Risotto met venkel en zalm
Lees ook:Recept Gerookte rode biet met linzensalade
Lees ook:Voorgerecht Verleidingsmenu: Salade van rode biet en peer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>