Recept Appelmoes

koken kun je lerenBij kinderkookboeken denk ik altijd aan boeken waarin gekke taarten of maffe koekjes gebakken worden. Dat is leuk en lekker, maar als je je ouders echt eens versteld wilt doen staan, dan heb je daar niet zo veel aan. Want ouders vinden de avondmaaltijd natuurlijk het belangrijkste en willen dat je gezond en gevarieerd eet. In het boek Koken kun je leren kan je hen nu eens echt verrassen, want dit boek staat vol recepten en tips om die gerechten te maken die bij veel Nederlanders ‘s avonds op de eettafel staan. 

En uit Koken kun je leren komt ook dit recept voor appelmoes. Want geloof me, dat is zelfgemaakt stukken lekkerder dan uit een potje! En wedden dat je ouders het dan wel goed vinden dat je er veel van eet?

En vanmiddag vertel ik je meer over het boek

APPELMOES

Dit heb je nodig:
* 5 appels (goudreneitten)
* 1/2 kopje appelsap of water
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels suiker

En leg ook nog klaar:
* kopje
* pan (met deksel)
* eetlepel
* theelepel
* schilmesje
* houten lepel
* 2 pannenlappen

En dit moet je doen:
Schil de appels met een scherp mesje en haal het klokhuis met de pitjes eruit. Snijd elke appel in partjes.
Neem een pan en giet er de appelsap in, doe de appelstukjes erbij en doe de deksel op de pan.
Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook.
Als het kookt, zet dan het vuur op de helft.
Vergeet niet af en toe te roeren, zodat de moes niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
Het duurt een kwartiertje voor je echte appelmoes hebt.
Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur (gebruik de pannenlappen!).
Laat de appelmoes even afkoelen, en roer er als laatste de suiker en kaneel door. Proef of je de appelmoes zo lekker vindt. Anders doe je er een klein beetje extra bij!

Uit: Koken kun je leren Cyclone – isbn 978905878030

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Recept appelmoes (zonder kers)
Lees ook:Recept toetje: Appels uit de oven
Lees ook:Koken kun je leren
Lees ook:Recept Tarte Tatin
Lees ook:Recept Japans gestoofde pompoen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Appelmoes

  1. Pingback: Koken kun je leren | Koken

  2. johanna

    had het voor het eerst met appelsap gedaan en het was heerlijk maar ik heb ook een vraag ,kun je appelmoes invriezen

      /   Reply  / 
  3. Edith Dourleijn

    Ja hoor, Johanna, appelmoes kan je heel goed invriezen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>