Recept met courgettebloemen

En ineens realiseerde ik me dat het thema op koken.blog.nl van deze week, koken met die andere delen van een groente, naadloos past in het thema van het foodlogevent van juli. Vanwege de economische crisis zijn alle Nederlandstalige foodbloggers door Marjoke van Company in my kitchen uitgenodigd om zo goedkoop mogelijk te koken. Maar het moet wel lekker blijven natuurlijk. En door ook het blad van radijs, bieten en van een druivenplant te gebruiken, hoef je niets eetbaars weg te gooien en kan je meerdere maaltijden maken van 1 produkt.

En vandaag zullen we economisch bezig gaan met de bloemen van een courgetteplant.

De grote mooie geel-oranje bloemen worden in de Italiaanse keuken als delicatesse beschouwd. En durf Italianen eens ongelijk te geven! Dus als je een courgetteplant in je tuin (of op je balkon, want dat gaat ook heel goed) hebt staan, pluk dan de bloemen en verwerk ze dezelfde dag. Maar sommige groenteboeren verkopen ze ook, of vraag of je groenteboer ze voor je wilt bestellen.

De bloemen van een courgette worden vaak gevuld en dan gefrituurt, maar je kunt ze ook in de oven garen. En dat is precies wat er in dit recept dat in het Culinair Atelier vond. De bloemen worden gevuld met ricotta, geitenkaas en kruiden, waarna ze in 10 minuten in de oven worden gegaard. Een spectaculairder voorgerecht kan je je toch niet voorstellen?

——————————————————————————————————

Lees ook:Recept Vegetarische aardappel-courgetteschotel met feta
Lees ook:Kraanwater ipv Spa Rood op terras
Lees ook:Recept met het blad van druiven
Lees ook:Bloesem op je bord
Lees ook:kunst in de keuken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept met courgettebloemen

  1. Tanja

    Inderdaad: de courgetteplant op mijn balkon groeit als kool en helaas zijn er al wat bloemen afgewaaid maar de rest ga ik zeker gebruiken. Goed dat je me via je blog attendeert op het event van juli. Daar kan ik wel wat mee!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>