Recept Risotto met venkel en zalm

Juni is de maand waarin we ineens kunnen genieten van heel veel nieuwe lekkere groenten uit de volle grond. Allerlei verschillende soorten bonen, spits- en bloemkolen (ja die ook!), en ook venkel zijn van die typische groenten die nu in het seizoen zijn. En omdat die laatste een van mijn favoriete groenten is houden we heuse venkelweek.

En dat kan natuurlijk niet zonder een kijkje te nemen op de eigen website van deze licht naar anijs smakende groente: www.venkel.nl. Op deze site staan tal van lekkere recepten en ik koos deze risotto met venkel en zalm eruit. 
 

Zelf maakte ik eens een risotto met venkel door de venkel met de ui te bakken en daarna de risotto toe te voegen en het gerecht op bekende wijze af te maken. In dit recept wordt de venkel dun gesneden en daarna slechts 1 minuut gekookt. Lekker snel, en zeker een tip om eens uit te proberen.
Verder maak je de risotto door een uitje glazig te bakken, de rijst even mee te laten bakken. Dat blus je af met witte wijn of de Pernod uit het recept, en als deze bijna is opgenomen voeg je in delen de bouillon toe. Iedere keer een nieuwe hoeveelheid als de vorige is opgenomen door de rijst.
Proef vanaf 15 minuten of de rijst gaar genoeg is naar je zin, meestal kom ik uit op 20 minuten, maar dat is afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt.  
De risotto breng je verder op smaak met de venkel, gerookte zalm (mijn voorkeur heeft de wilde zalm met het MSC-keurmerkdie de Aldi verkoopt), boter, peterselie en kaas.

—————————————————————————————————–

Lees ook:Recept Rauwe zalm met gebakken aardbeien en venkel
Lees ook:Recept Risotto met eekhoorntjesbrood en prosecco
Lees ook:Recept risotto met tuinbonen en pancetta
Lees ook:Recept Ragu met varkensvlees en venkel
Lees ook:Recept Zomerse citroenrisotto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>