Makreelsnackje op roggebrood

Het recept voor dit makreelsnackje op roggebrood van vandaag komt uit het boekje Een vis, zwemmend in roomsaus. Dat is een klein leuk literair kookboekje vol recepten met vis van Marjoleine de Vos.

Zelf leidt Marjoleine de Vos het recept voor dit makreelsnackje in met:“Soms doe je een uitvinging van zeer eenvoudige aarde die toch heel doeltreffend is. Zo’n uitvinding deed ik laatst … 

… met kappertjes”.  
Het recept heb ik voor de verandering eens letterlijk overgetypt, zodat je een goede indruk kunt krijgen van wat je in dit boekje kunt verwachten.

MAKREELSNACKJE

Ingredienten:
* 1 gestoomde of gerookte makreel
* roggebrood
* mayonaise (zelfgemaakt!)
* kappertjes

Bereidingswijze:
Spectaculair klinkt het niet, maar als je een snee roggebrood in tweeen snijdt en je besmeert die twee stukken met lekkere mayonaise (echt lekkere, niet van die rare zoete), je doet daar makreel op, dan wat fijngesneden kappertjes en je maalt er verse peper opver, dan heb je twee borrelhapjes.
Je kunt vinden dat iedereen er 1 mag voor het eten, maar iedereen heeft vast zin in twee zulke hapjes.

En dan vervolgt ze:
Het moet welk lekkere zachte makreel zijn, het maakt enorm verschil hoe de makreel gestoomd is. Helaas kun je dat van buiten niet zien, dus moet je proefondervindervindelijk vaststellen waar ze de lekkerste gestoomde makreel hebben. Of gerookte, als je die weet te vinden. En dan eet je al praktijkonderzoekdoende meteen lekker veel gezonde vette vis.

Vis zwemmend in roomsausUit: Marjoleine de Vos – Een vis, zwemmend in roomsaus – Cossee – isbn 9789059362376

Koop dit boek bij BOL.com

——————————————————————————————————–

Lees ook:Een vis, zwemmend in roomsaus – Marjoleine de Vos
Lees ook:Makreel: vet lekker!
Lees ook:Recept Couscous met makreel en sinaasappel
Lees ook:Recept Vegetarische pastasalade met aubergine en tomaat
Lees ook:Recept: Bijzondere makreelsushi

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Makreelsnackje op roggebrood

  1. Pingback: Een vis, zwemmend in roomsaus - Marjoleine de Vos | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>