Recept Gesmoorde kippenbouten van Gordon Ramsay // Recepten

Hij schrijft er in zijn nieuwste boek Gordon Ramsay kookt zelf over:

“Dit is een zalig en verrassend kipgerecht. Ik serveer er het liefst pastinaakpuree en groene voorjaarsgroenten bij. U kunt ook eendenvlees gebruiken – een goede manier om kinderen kennis te laten maken met dit vlees.” .

Of jijzelf natuurlijk.
Het gaat om het recept voor gesmoorde kippenbouten met honing en vijfkruidenpoeder.

GESMOORDE KIPPENBOUTEN MET HONING EN VIJFKRUIDENPOEDER
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 4 kippenpoten, scharrel of biologisch (zie zijn echt lekkerder)
* 2 uien
* 1 el verse gemberwortel
* 2 el honing
* scheut droge witte wijn
* 400 ml kippenbouillon
* 1 tl szechanpeperkorrels
* 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
* eventueel: 1 tl maizena
 
Bereidingswijze:
Snijd het overtollige vet van de bouten en zet ze even apart.
Strooi de szechuanpeperkorrels in een droge pan en schud ze 1 à 2 min op hoog vuur om tot het aroma vrijkomt. Doe ze in een vijzel met het vijfkruidenpoeder en een flinke snuf peper en zout en stamp het mengsel lichtjes.
Smeer de kippenpoten met dit mengsel in.
Verhit in een braadpan een beetje olijfolie. Bak de kippenbouten op middelhoog vuur per kant 3 à 4 min tot ze gelijkmatig bruin zijn. Leg de bouten op een bord en zet apart.
Snijd intussen de ui in ringen en hak de verse gemberwortel fijn.
Schenk indien nodig nog wat olie in de pan, en voeg de fijngesneden ui en gemberwortel toe. Bak tot de uien zacht zijn. Vergeet niet af en toe te roeren. Voeg de honing en witte wijn toe en laat het mengsel sudderen tot het dik en stroperig is.
Voeg dan de warme bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg nu de kippenpoten toe en smoor ze in ca driekwartier gaar. Keer ze halverwege.
Bindt eventueel de saus met maizena, door 1 tl maizena te mengen met ca 1 el koud water, goed te mengenn en dit mengsel dan door de saus te roeren.

Ramsay kooktUit: Gordon Ramsay – Gordon Ramsay kookt – Tirion – isbn: 9789043912327

Koop dit boek bij BOL.com

Lees ook:Recept Pittige kippenbouten met hutspotgroenten
Lees ook:Gordon Ramsay kookt (alweer!)
Lees ook:Recept Gebakken kippenbouten met kruiden en knoflook
Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Gesmoorde kippenbouten van Gordon Ramsay

  1. Pingback: Gordon Ramsay kookt (alweer!) | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *