Recept De balletjes van Koningin

Ik kan er in deze voorbereidingsweek voor carnaval eigenlijk ook niet om heen: de warme balletjes van de konining. In het liedje van Andre van Duin worden er nauwelijks aanwijzingen gegeven over het recept , alleen dat je ze in de koekenpan moet bakken en dat je ze eigenhandig moet draaien. 
Om niet helemaal af te wijken van het thema Limburgse en Brabantse streekgerechten, zal ik een bestaand Limburgs recept geven die de Koningin ook vast zal lusten.
En voor de liefhebbers: het filmpje staat onder het recept.

De böl van LeBouille zijn de gehaktballetjes van slager Ernest Lebouille uit Valkenburg. Hij zette zijn recept online en als tip krijg je mee om deze in een plastic zakje mee te nemen, zodat je af en toe iets kunt eten tijdens het drinken. De ballen worden lekker pittig op smaak gebracht met nasikruiden en sojasaus. Kijk hier voor het recept.

 

Lees ook:De keukentool van 2012 – Jasmijn knijpt er lekker tussenuit
Lees ook:Win het kookboek van de Vegetarische slager
Lees ook:Het kookboek van De vegetarische slager
Lees ook:Flierefluiter op een stokje
Lees ook:Recept Gehaktballetjes met wodka-dille-roomsaus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>