Recept appelmoes (zonder kers)

Gister overleed Gerrit van der Valk, de man die het meest heeft bijgedragen aan de huidige omvang van het imperium van restaurants, motels en hotels. De man die Nederlanders buiten de deur leerde eten, aldus John Beeren naar aanleiding van het overleden. En wie is er nooit geweest? Ik wel, en vond altijd die kers zo raar op de appelmoes. Ik heb ooit eens gelezen dat ze deze erop deden om te zien of ze het bakje na het afruimen weer op een andere tafel kwijt konden. De kers zou dan een indicatie zijn dat er niet van gegeten is. Maar of dat waar is of een fabel? Ik heb geen idee. Maar dat bracht me wel op het idee voor het recep van vandaag: appelmoes, zonder kers!

APPELMOES

Ingredienten:
* 1 kg moesaardappelen, zoals
* suiker en kaneel naar smaak

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
Doe ze met een laagje water in een pan en laat ze in ca 20 minuten stukkoken. Als je ze met een vork makkelijk fijn kunt drukken. Haal de appels voor een gladde moes nog even door de passevit, maar dat hoeft niet persé.
Laat de appelmoes afkoelen en meng dan de suiker en kaneel er naar smaak doorheen.

Lees ook:Recept Appelmoes
Lees ook:Recept appelcrumble
Lees ook:Recept toetje: Appels uit de oven
Lees ook:Recept – Tarta de manzana
Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept appelmoes (zonder kers)

  1. Pingback: Recept – Tarta de manzana | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>