Kerstmenu met vis

Met Kerst wordt vaak zwaar getafeld. Door te kiezen voor vis houd je het allemaal een stuk lichter.
Wil je met Kerst echt laten zien dat je iedereen al het beste op aarde toewenst, kies dan voor verantwoorde vis. Sommige vis wordt met uitsterven bedreigd en kan je dus beter niet eten. Daarnaast is vanwege de verschillende paartijden echt een seizoensproduct. Dat betekent dat het niet verantwoord is om in elke maand dezelfde vis eten. Kopen, dat kan misschien wel, maar dat zou je niet moeten doen, daarmee help de toch al zo slechte visstand echt niet vooruit. Kijk op de viswijzer en op Vis&Seizoen om te zien welke vis je nu in december wel verantwoord zou kunnen eten.

vooraf
Een lekker begin van je maaltijd is deze carpaccio van heilbot in gazpacho. Het is niet echt een winters recept, vanwege de tomaten. Kies dan eventueel voor deze salade met gerookte makreel en sinaasappel. Je maakt nu gewoon kleinere porties van deze maaltijdsalade of je vouwt de ingrediënten in een slablad en maakt daar een rolletje van.

hoofdgerecht
Lekker en een leuke verrassing is deze vis in zoutkorst. Aan tafel sla je de zoutkorst kapot waarna er een perfect sappige vis tevoorschijn komt. Vind je dat teveel gedoe, dan zijn minstens zo feestelijk deze vispakketjes, echt een kadootje aan tafel. In het recept wordt kabeljauw gebruikt, maar vervang het gerust voor een minder bedreigde vis.
Lekker met aardappelpuree en doe eens gek, serveer er ook deze bloemkool met ansjovis bij.

toe
In het toetje verwerken we maar geen vis. Je zou wel een koekje of cake of iets dergelijks in de vorm van een vis kunnen bakken en als onderdeel van het toetje serveren. Dan blijf je helemaal in stijl.

Lees ook:Recept Vis in zoutkorst
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: vegetarische gerechten (5)
Lees ook:Recept Varkensribstuk in zoutkorst
Lees ook:Recept Vis in zoutkorst
Lees ook:Recept Couscoussalade met sardientjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>