Recept Kaasfondue uit een pompoen

En nog steeds staat de pompoen deze week in de schijnwerpers. Dit vond ik wel een leuk recept, omdat het de oude vertrouwde kaasfondue net even een andere smaak en look geeft.

Neem hiervoor een kleine ronde pompoen. Snijd er een deksel uit en hol ‘m met een lepel een beetje uit. Houd het vruchtvlees gescheiden van de pitten en draden. Die laatste gooi je weg, het vruchtvlees snijd je in stukjes en kook je gaar. En deze pureer je met een staafmixer tot een gladde puree.
Dan verwarm je melk, deze bind je met wat roux (zie hieronder) en daarna laat je er de kaassoorten smelten (lees voor tips ook dit bericht eens) en breng op smaak met peper, zout, room, nootmuskaat en de pompoenpuree.
Dan doe je de kaasfondue in de uitgeholde pompoen en deze wikkel je in aluminiumfolie. Het recept is wat onhandig voor deze tijden waarin je je barbecue niet zo snel meer aansteekt. Zet de pompoen dan gewoon in een oven van ca 180 graden.

Het recept staat op de website van Breydel-ham, dus deze ham moet je aan een prikker doen, samen met een blokje gebakken grotpaddestoelen en smullen maar.

Hoe maak je roux?
In het recept staat dat je roux moet gebruiken. Nu maken koks dat vaak in grote hoeveelheden en verwerken iedere keer een beetje als dat nodig is. Een roux maak je door ongeveer gelijke hoeveelheden boter en bloem te verwerken. Je laat de boter smelten in een pan, hij mag een beetje bruisen, maar niet verkleuren (want dan wordt je kaasfondue ook erg bruin). Daar zeef je de bloem boven en deze roer je goed door. Laat dit nog een paar minuutjes bakken, maar blijf ook nu oppassen voor verkleuren. Als je 25 gram boter gebruikt, heb je 30 gram bloem nodig.

Lees ook:Recept Gebonden aspergesoep
Lees ook:Recept champignonsoep
Lees ook:Recept Renata’s heek, aardappel en pompoen
Lees ook:Recept Uienbrood
Lees ook:Recept Zuurkoolschotel met pompoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>