Een HART gekookt eitje

Kinderen van Nederland opgelet! Verras mama op Moederdag eens met een hart gekookt eitje! Nee, er is hier geen sprake van een spellingsfout. Een hard gekookt eitje kun je namelijk heel simpel omtoveren tot een hartje.

Wat heb je nodig?
Een ei, een stevig stukje karton, een stokje en twee elastiekjes. Om het ei de vorm van een hart te kunnen geven is het belangrijk dat hij hard gekookt is. Zeker 7 Р10 minuten. Ook mag hij niet afgekoeld zijn met water, omdat het dan lastig is te vervormen. Pel het ei en leg op het gevouwen stukje karton. Het stokje duw je voorzichtig horizontaal in het ei. Doe om beide uiteinde een elastiekje. Op deze manier kan het ei goed tot een hartje worden gevormd.

De dooier heeft nu ook de vorm heeft van een hart. Zo is je ei niet alleen van buiten maar ook van binnen een echt hartje.

Liever gebakken?
Ook dat kan. Breek dan het eitje in een koekjesvorm in de koekenpan.

Lees ook:Recept: gemarmerd ei
Lees ook:Vivavalentijn! Zeg eens op een gezonde manier: ik hou van jou
Lees ook:Flierefluiter op een stokje
Lees ook:Boer kookt voor vrouw
Lees ook:Hier komt je kaas vandaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>