Meer plezier met bakpapier

Op een of andere manier heb ik altijd wel voldoende bakpapier in huis, maar gek genoeg gebruik ik het nauwelijks waar het voor bedoeld is: bakken. Wel vliegen de velletjes van de rol af voor de het smelten van de strijkkralen van mijn dochters of om kaarsvet uit tafellinnen te kunnen verwijderen. En heel af en toe wordt er ook nog een spuitzakje van gedraaid om borden mee op te maken.

Misschien komt het omdat boter, bakspray en siliconen matjes prima alternatieven zijn om te voorkomen dat deeg of beslag aan bakvormen blijven plakken. Maar ik moet ook eerlijk bekennen, bakpapier heb ik eigenlijk nooit echt fatsoenlijk in de bakvorm geplakt gekregen.

Totdat ik deze tip laatst hoorde: bevochtig je bakpapier eerst eens met wat water en het papier hecht zich opeens heel soepeltjes aan de vorm. Je kunt ook de de bakvorm eerst insmeren met wat boter of eigeel voordat je het papier erin legt. Water is toch nog net wat makkelijker.

Zorg er wel voor dat je het bakpapier op maat geknipt hebt, soms in meerdere delen. En doe niet zoals ik jaren lang heb gedaan, proppen en hopen dat het goed blijft zitten.
Een heel duidelijk instructiefilmpje kun jeĀ hierĀ terugvinden

Lees ook:Recept Quiche Lorraine
Lees ook:Tarte Tatin, het recept
Lees ook:Vivavalentijnsmenu dessert: hazelnootcake, peer en sabayon
Lees ook:Recept Panettone / Italiaanse kerstcake
Lees ook:Recept Gestoomde aardbeienpudding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>