Wat kunnen ze toch heerlijk zijn, zelfgemaakte gehaktballen. Maar lukt het je die ook te maken zonder voortdurend de restjes vlees van je handen af te schrapen? En dan bedoelen we niet het gebruik van plastic handschoentjes of de ijsschep. Er is namelijk nog een hele simpele oplossing voor. Olie!
Wrijf je handen eens in met een beetje olijfolie voordat je de ballen gaat draaien. Je zult zien dat het gehakt er nauwelijks aan blijft plakken. De paneermeel waar je ze daarna doorheen haalt, hecht zich hierdoor ook beter. Handig toch?
Ben je nog op zoek naar een lekker recept voor gehaktballen? Laat je inspireren door de recepten op onze site.
.
Lees ook:Recept Gehaktballen zoals oma’s ze maken
Lees ook:Recept Turkse bal gehakt met knapperig rode kool
Lees ook:De ballen van de flexitariër
Lees ook:Gehaktbaltang [de testkeuken]
Lees ook:WK snack: Spaans-Hollandse Hapas
Gewoon je handen even nat maken onder de kraan, zoals alle koks doen , werkt net zo snel en goed als met olie.Speciaal olijfolie is helemaal een overdreven hulpmiddel.