Meedoen aan SOS Sonja?

Eind vorige maand werd bekend dat Sonja Bakker een eigen tv-programma krijgt. In S.O.S. Sonja gaat ze per aflevering twee mensen die willen afvallen daarbij begeleiden. De begeleiding gaat een stapje verder alleen het volgen van de voorgeschreven weekmenu’s, zo is beloofd.
Op dit bericht kreeg ik een aantal reacties van mensen die aan dit programma mee willen doen. Maar ik ga daar niet over! Dus emailde ik Sonja en zij vertelde me wat je moet doen.

Je kunt heel eenvoudig een email sturen naar [email protected] met je naam en motivatie om je op te geven voor het televisieprogramma SOS Sonja. De makers van het programma zullen de selectie maken en je verder begeleiden. Succes!

Reacties hieronder zijn natuurlijk altijd welkom, maar ik denk niet dat Sonja die leest!

update: 6 mei 2009 zal het programma SOS Sonja op televisie te zien zijn. Lees hier meer daarover.

Lees ook:Sonja Bakker krijgt eigen tv-show SOS Sonja
Lees ook:SOS Sonja Bakker op 6 mei op tv
Lees ook:TV-programma over biologische voeding
Lees ook:Meeraden met Wie is de Chef?
Lees ook:Sonja uitverkocht

35 Reacties // Reageer

35 thoughts on “Meedoen aan SOS Sonja?

 1. Pingback: Sonja Bakker krijgt eigen tv-show SOS Sonja | Koken

 2. aretha girigori

  hallo sonja ik zag je oproep op tv en dacht ik zou een kans proberen . ik ben een vrouw van 33 tot mijn 18 jaar was ik een heel slanke meid maar door heel veel problemen in mijn leven en stress dat al die problemen mijn heeft aangedaan weeg ik tegenwordig 140 kilo bij een lengte van 1.75. ik wil heel erg afvallen en worden zoals ik was ,vooral omdat ik heb meegemaakt dat als je dik bent wordt je meestal buitengesloten .wil je mijn austublieft helpen? alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 3. verona bake

  Hallo Sonja
  ik ben een meisje van net 13 jaar en ik heb overgewicht waar ik alle dagen mee gepest wordt zoals op school in de bus en dat doet elke keer zo´n pijn.En ben door die pesterijen heel onzeker en voel me niet gelukkig zoals ik er nu uit zie.
  mijn mamma en ik waren bezig met uw dieet wat heel goed ging totdat mijn mamma´s zus mijn tante kwam te overlijden toen ging mamma door depressie en verdriet weer eten en ja deed ik dat ook.Wil jij mij en mijn mamma alstjeblieft helpen. alvast bedankt heelveel liefs Verona Bake

    /   Reply  / 
 4. Jennifer

  Lieve Sonja,

  Ik heb een zus van 22 jaar (ongvr 130/140 kg / 56 kledingmaat), Waar ik me heel erg zorgen om maak. We hebben heel veel dingen geprobeerd zoals: Dieten,Fitnessen,Zwemmen en Heel veel andere dingen. en dat alles zonder resultaat. De wil is er wel maar ze heeft niet genoeg zelf vermogen om het zelf te doen. En op de tv wilt ze niet.
  En we halen met boodschappen bijna geen vet eten meer, Ook light dranken. Maar ze drinkt de light dranken niet. Dus neem ze de gewone cola. En zelf haalt ze snoep/chips/koek/en al het ongezonde..

  Heeft u misschien raad, want wij weten het echt niet meer..

  MVG
  Jennifer

    /   Reply  / 
 5. Joyce

  Beste Sonja
  Ik heb jouw dieet gevolgd en met succes het is jammer dat ik er mee gestopt ben maar wil dol graag de draad weer oppakken nu ben ik 102kg toen ik met het dieet begon was ik 118kg daarna weeg ik 96kg nou waar aan het lig weet ik wel ik hou van lekker koken en ben dol op tussedoortjes zoals koek ik ben een vrouw van 49 jaar en mij overgewicht speeld een grote rol volgd jaar word ik 50jaar en ik zou heel graag maat42 willen aantrekken
  Alvast bedankt groet Joyce

    /   Reply  / 
 6. loes hofman

  he hallo sonja ik ben loes een vrouw van 50 jaar ik zou ook zo graag wat kilo er af willen hebben daar ik ben gestop met roken ben ik wat zwaarder geworden ik had het mijn zuster beloof op haar sterf bed wand zij is aan longkanker overleden ze was maar 53 jaar ik heb er een paar jaar over moeten doen maar het is me toch gelukt maar ja ook die kilo ik ben van de 68kilo na de 83 kilo gegaan ik ben u een jaar van het roken af maar het is zo moerlijk om die kilo er af tehalen kan jij mijn helpen en ik vraag ook of je mijn dochter kan helpen om af te valen wand het luk haar ook niet zij is 95kilo zij zou ook zo graag maat 40 willen hebben nu heef ze 46 niet leuk voor zo jongen moeder ze heef drie kinder en zij is 28 jaar nou sonja ik hoop dat je ons kan helpen/ sonja ik zou wel wat taalfouten gemaakt hebben maar schijven gaat mijn niet zo goed af
  vriendelijke groeten van ons loes en sabrina

    /   Reply  / 
 7. jennie

  hallo sonja ik ben een vrouw van 53 ik ben 1.56 lang en weeg 90 kilo ik zou zo graag willen afvallen weet je waarom ik ben klein voel me net een dikke prop heb er ook erg last van daarbij is mijn moeder op 21 september over leden waar door ik heel vedrietig om ben en weer lekker gaat eten waar ik ook last van heeft zijn angsten ben bang om dood te gaan .als ik een patatje op heeft slaat de angst direct toe dan denk ik oje dat vet gaat om me hart slaan en dan ga ik dood van daar deze nooit op roep om mee te mogen doen met je progama ik hoop iets van je tehoren alvast bedank groetjes jennie

    /   Reply  / 
 8. Marcello

  Dag Sonja,

  ik ben een grote fan van je!
  Mijn collega’s vinden het altijd maar onzin, maar ik weet dat in elk recept mijn redding schuilgaat!

    /   Reply  / 
 9. Kim van Ekelen

  hallo sonja,

  Ik kim en ik ben 19 jaar. Ik weeg 85 kilo en ben 1.68 lang. ik heb maat 44/46. Ik ben daardoor erg onzeker over mij lichaam. Mijn relatie en alles wat ik doe in het dagelijks leven lijdt daar ook onder. Ik zou graag maatje 40 willen hebben maar vooral weer het genieten van het leven en niet aldoors bezig zijn met mijn lichaam.

  S.O.S sonja zou jij mij daarbij kunnen helpen?
  alvast bedankt!
  liefs, Kim

    /   Reply  / 
 10. Mevr.H kuiper

  Als gastvrouw van een hbo school waar veel mensen binnenkomen die ik voorzie van thee of koffie en een praatje met ze maak.
  De studenten noemen me soms de moeke van de school .
  Ik ben 59 jaar en weeg 85 kilo en heb een traage schildklier waar ik ook pillen voor krijg zodoende heb ik problemen met afvallen

    /   Reply  / 
  1. Elisabeth

   Hallo!
   Ik las je reactie op SOS Sonja en wou vragen of jij al een reactie hebt gehad. Ik heb me ook aangemeld en vroeg me af waneer de deelnemers definitief verkozen zijn. Is het al afgelopen of mag ik nog hopen? Misschien weet jij wat wat ik niet weet.
   Groetjes, Elisabeth

     /   Reply  / 
 11. ellen horsten

  Hallo Sonja !!
  Ik heb je al eens eeder een mailtje gestuurd met het verzoek of jij mij met de laatste kilojes kan helpen !! Het zit namelijk zo mijn dochter gaat 3-3-2009 trouwen op Curacao en daar heb ik en jurkje voor gekocht maar dan wel 2 maten te klein ! Ik ben toen aan het sonja’n gegaan en ben wel 13 kilo kwijt geraakt daarvan zijn ernog 11 af maar ik moet zeker nog een kilo of 7 a 8 eraf krijgen om de jurk te passen maar om een of andere reden lukt het niet meer !mijn vraag is of jij mij daar bij kan helpen want de tijd gaat nu wel erg dringen !!Ik hoop op je hulp Groetjes Ellen

    /   Reply  / 
 12. thresa

  hallo sonja ik ben thresa gokoel ik ben 15 jaar en ik wil mijn moeder graag op geven voor sossonja want me moeder is 31 jaar en ze heeft 5 kinderen en ze wil heel graag afvallen maar het lukt haar zelf niet ze wilt ook heel graag volgend jaar gaan trouwen maar dan wil ze wel af gevallen zijn voor een mooie jurk ze heeft heel wat boeken van jou maar ze ken het niet alleen .ze is 1.59 lang en weegt 95 kilo en ze heeft weinig conditie.
  ze is 4 maanden geleden bevallen van me kleine broertje .delano en ze wil zo veel doen en ze heeft last van de gewrichten en heeft vaak last van hyperventielatie en als ze afgevallen zou zijn zegt de dokter dat het een stuk beter met haar zal gaan .ik hoop dat je ons wat laat horrenmet vriendelijke groeten thresa

    /   Reply  / 
 13. Edith Dourleijn

  Beste mensen, je kan je alleen voor SOS Sonja aanmelden door een email te sturen. Zie het bericht hier bovenaan. Succes!

    /   Reply  / 
 14. B.IJsselstijn

  Beste Sonja,

  Bijna 11 jaar geleden heb ik een zwaar motorongeluk gehad weliswaar buiten mijn schuld maar vanaf die dag ben ik aan mijn linkerbeen een gehandicap.
  Ik heb na vele operatie een kunstknie gekregen maar daarbij is het sporten tot een verleden geworden. De kilo’s vliegen eraan en ben na het ongeluk een kilo of 14 a 15 aangekomen, wat natuurlijk slecht is voor mijn kunstknie.
  Sporten kan ik der halve ook niet meer.
  Ik heb al vele male een dieet gevolgt met best wel goede resultaten maar meer dan 4 a 5 kilo ben ik dan niet afgevallen.
  Ook heb ik alle boeken en de daaruit komen dieeten van jou gevolgt maar nog steeds niet met het gewenste resultaat.
  Ik ben werkzaam biij de politie en doe daar kantoor werkzaamheden.
  Misschien kun jij mij helpen en dat we samen naar een gewicht kunnen komen wat voor mijn knie en mijzelf aanvaardbaar

    /   Reply  / 
 15. Appeltje

  Hallo.
  Ik wil graag afvallen.
  Maar het gaat zo moeilijk.
  ik heb je methoden gebrobeerd een boek besteld een afval boek, staat in wat ik mag eten.
  Maar het lukt niet,
  Kunt u me daar bij helpen?
  Gewoon een paar tips Sturen naar mijn email?
  [email protected]?
  Dan kan ik die tips Graag en goed gebruiken?
  Dan kan ik afvallen?

  Vriendelijke groet Ahalam

    /   Reply  / 
 16. Appeltje

  En ik ben 11jaar.
  en ik weeg 70

    /   Reply  / 
 17. mamavan2kids

  hoi sonja

  ik ben 22 jaar en ben ongeveer 174 lang en weeg zo tegen de 127 kilo
  ik ben moeder van 2 kids en getrouwd.
  ik zou graag jou hulp willen bij het afvallen….

  groetjes

    /   Reply  / 
  1. pite

   zou zeggen ga eens wat minder eten

     /   Reply  / 
 18. Iemand

  Hoi allemaal,

  Zoals in het bovenste stuk staat geschreven is het niet de verwachting dat Sonja dit zelf leest.
  Lijkt mij persoonlijk daarom slimmer om naar SOS-sonja een mailbericht te sturen.

  Gisteren ben ik op de motivatiedag geweest.
  Sonja gaf aan dat RTL een selectie maakt en dat zij hiervan er 20 voorgelegd krijgt.
  Deze selectie vind (geloof ik) volgende week of de week erop plaats.
  Daarna (eind januari-begin febr) beginnen de opnames al.

  Ik zou dus adviseren: wil je meedoen? Zet het dan niet hier neer, maar mail snel naar sossonja zoals ook in het bericht staat!!

  Succes!

    /   Reply  / 
 19. rein mouton

  help
  ik ben rein en ik ben diabeet ik ben bang mijn been kwijt te raaken of blind te worden .
  ik sport me gek ik ben nu al 5 maanden bezeg en ik val geen ons af .
  wij zitten nu nog in spanje en zijn half maart thuis .ik wil dat ook zo als Paul en Terpstra .
  help een diabeet??????????

    /   Reply  / 
 20. Pingback: SOS Sonja Bakker op 6 mei op tv | Koken

 21. merle

  IK WIL LIJNEN WANT IK WORD HELEMAAL GESTRESSED IN MIJN KOP. IK BEN ONGELUKKIG EN GA ER DOOD VAN HELP HELP HELP.

    /   Reply  / 
 22. Marjan

  Sonja is een erg sympatieke vrouw en er zullen zeker veel kilo’s verloren gaan met het dieet. Toch kan ik als dietiste mededelen dat ongeveer 50% van mijn clienten weleens het sonja bakker dieet gevolgd hebben en nu…1-2 jaar later allemaal meer dan 5-10 kilo zwaarder zijn als voorheen het dieet. Let dus goed op wat je eet. Het draait allemaal om hoe je omgaat met voeding en niet om een ‘tijdelijk’ dieet. Ik wens jullie allen erg veel succes. Het is moeilijk maar waar een wil is is een weg!

    /   Reply  / 
 23. milena

  hoi sonia il ben 48 weg steetz al 75 kilo lukt mij niet afvalen help jij mij aub ciao milena

    /   Reply  / 
 24. greet lou

  Hallo, ik ben Greet en ben 52 jaar en ben de laatste 5 maanden 10 kg aangekomen waar ik uiteraard erg mee zit, zal even uitleggen wat de grootste reden is dat die 10 kg er aan zitten.
  Ik kreeg eind sept 2008 plotseling te horen dat mijn lichaam een tijdbom was(mijn aorta groeide n.l twee mm per maand) dus eind okt een zware operatie en ja dan kan je niks meer zelfs naar de wc gaan was heel veel voor mijn lichaam een wrak dus, nu een beetje minder wrak lol maar wel 10 kg zwaarder zou hier graag hulp bij willen. Hoop hier bericht op terug te krijgen.

  Vr Gr Greet Lou

    /   Reply  / 
 25. Marian

  Ben het helemaal eens met diëtiste marjan. Strenge (tijdelijke) dieëten en in korte tijd vele kilo’s afvallen, hebben vaak weinig zin op de lange duur. Voedingsgewoonten en leefpatroon moeten voor altijd worden aangepast. Met elke dag bewegen en gezond eten, verlies je gegarandeerd ook kilo’s maar dan langzamer maar meestal wel voor altijd. Ik heb in de afgelopen 30 jaar regelmatig streng gelijnd maar het werkte alleen op de korte duur. Het gewicht kwam er sluipend weer aan. Nu heb ik een hond en moet ik elke dag flink wandelen. Ik eet drie maal daags gezond en snoep niet meer. En na feestdagen met teveel eten, houd ik een paar balansdagen. En nu na mijn 50e heb ik al vele jaren eindelijk een constant en gezond gewicht. Had ik dit maar eerder zo geweten!! Ongetwijfeld is Sonja een sympathieke vrouw maar de meeste mensen met extreem overgewicht en absurde voedingsgewoonten zoals in het tv-programma moeten intensief worden begeleid op de lange duur. En er moet ook gekeken worden naar de reden van het teveel eten.

    /   Reply  / 
 26. denise

  hoi

  zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de vragenlijst kan vinden die jullie van uit sonja baker die ik moet in vullen van jullie ben namelijk al een helle avond aan het zoeken maar ik kan het niet vinden..

  gr denise

    /   Reply  / 
 27. angela

  hoi hoi

  ik heb me opgegeven via dit mailadres, maar krijg dan als reactie dat ik de vragen lijst op de site in moet vullen en toesturen.

  helaas staat er geen vragenlijst op de site dus ik heb ook geen idee of er iets wordt gedaan met mijn mailtje. als ik reageer op dat mailtje van hun krijg ik wederom dezelfde reactie (vragenlijst invullen). Niet echt handig dus.

    /   Reply  / 
 28. Edith Dourleijn Auteur

  Tja, dan weet ik het ook niet Angela. Misschien nog een emailtje sturen, of een reactie op Sonja d’r website achterlaten?

    /   Reply  / 
 29. koni

  o help ik weeg 35 kilo en ik ben een kind van 7 jaar dik ben ik he help help sonja

    /   Reply  / 
 30. Angelique

  Hallo Sonja,

  Ik ben 16 jaar en ik weeg 104 kg, ik heb eerder deze gewicht gewochen. Ik heb hellen moeilijke tijden achter de rug. Ouders gescheiden en geen contakt meer met hun, een betje met me moeder. Om het kort tehouden. Ik wil graag afvallen maar ik weet niet persies hoe ik het aan moet pakken. Ik wil elkedag 1 uur fietsen en sogtes wat hard lopen en dat op bouwen. Het eten wat mag ik en niet. Wat moet je doen om elkedag gezond en netjes te eten wat je mag hebben. Ik heb geen idee presies hoe. Zou je me meschien willen helpen met tips en andere dingen. Want ik wil dit niet meer. En ik wil mijn oude broeken weer aan van eerder dat ik nu maat 48, 50 heb niet leuk.

  Groetjes Angelique
  Al vast bedankt als je me wilt helpen.
  Mijn mail [email protected]
  dankje

    /   Reply  / 
 31. lily strijbosch

  hoi sonja

  ben een vrouw van 38 jaar weeg 95 kilo heb sind’s 5 weken een gbp maar zou graag wat meer steun en een betere lei draad willen gewoon effe een hou vast van een dag menu zeker nu dat ik per keer maar een beetje kan eten is het van belang de goedde dingen binnen tekrijgen dit vind ik heel erg moeilijk ik krijg wel hoe veel heden maar geen week menu ofzo en dat zou mij in het begin erg helpen ben nu 6 kilo kwijt in die 5 weken eigenlijk niet zo veel voor een gbp al vast bedankt ik wil zo graag en zit al jarten in de strijd met de kilo’s

  lily

    /   Reply  / 
 32. paula

  Hallo Sonja, Ben 54 jaar en weeg 94,9 kilo en wil graag naar de 80 kilo hoe kan ik een weekmenu vinden op de site.
  gr. paula

    /   Reply  / 
 33. Anke

  Hallo Sonja

  Ik ben anke 24 jaar. ik heb een gluten allergie en vind het heel moeilijk om gezond te eten. omdat ik al zo weinig mag hebben merk ik dat ik snel voor iets makkelijks kies wat uiteindelijk helemaal niet gezond is.
  zou jij me wat tips kunnen geven hoe om te gaan met deze moeilijke allergie.

  groetjes anke

    /   Reply  / 
 34. kimberly

  hoi sonja
  ik ben kimberly ben 19 jaar en heb over gewicht maar heb veel moeite om aftevallen
  ik wil het wel maar ik heb er de fut niet voor ik zouw graag atvies of hulp willen met wat ik moet eten
  want ik wil die exstra kilos kwijt wil weer een normaal postuur wat ik vroeger had mijn gewicht is op het moment 70,11 kilo en me echte leeftijd is 27 kan jij me helpen a.u.b
  groetjes kimberly

    /   Reply  / 
 35. Miranda

  Hoi Sonja,

  Ik ben 19 jaar en weeg zo ong. 80kg. ik ben maar 1.64meter groot.s
  wel zwem ik 3x in de week en fiets ik 2x in de week (ong. 35 á 40km totaal. ik ben erg onzeker van mezelf en wil graag afvallen. heb je wat tips?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>