Het kookboek van het jaar is …

Drie weken lang kon je stemmen. Door de vakjury waren zes kookboeken genomineerd voor de verkiezing Kookboek van het Jaar. Zelf zouden ze hun favoriet benoemen, maar ook wij – kookboekenlezers en -kopers mochten op het kookboek dat wij het mooiste, beste, ontroerendste, fijnste of lekkerste  vinden stemmen.

En zojuist zijn de winnaars bekend gemaakt.

Kookboek van het jaar 2013 is: Polpo! Het kookboek over een Italiaans restaurant in Londen, dat zijn inspiratie haalt uit Venetië. Inderdaad een prachtig kookboek.

De Gouden Garde-publieksprijs
Regelmatig werd er een tussenstand op twitter van de Gouden Garde-publieksprijs een tussenstand gegeven. De strijd zou gaan tussen het prachtboek Echt eten van Jonathan Karpathios en Gastrovan van Sjaak, Olivier en Jeroen (ook leuk!). En het is de eerste geworden: Echt eten!

Nog 3
Naast de hoofdprijs en de publieksprijs werden er nog drie prijzen uitgereikt.
De beste vormgever/fotograaf  is Lise Weuts, de vormgever van Kijk ik kook, een bijzonder kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking.
Het meest duurzame kookboek volgens de Youth Food Movement is Lekker lokaal, een kookboek dat we niet bespraken.
En Pierre Wind sprak zijn voorkeur uit voor het beste kookboek dat voor/door een goed doel gemaakt werd. Dat is ook Kijk ik kook! geworden.

(Als je op de namen van de kookboeken klikt, dan zie je onze recensies ervan!)

.

Enne, wist je dat met deze bekendmaking ook de Kookboeken7Daagse van start is gegaan? Vanaf zaterdag 9 november tot zondag 17 november vind de Kookboeken7daagse plaats, met veel activiteiten rondom kookboeken in het hele land.

—————————–

 

 

 

 

Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Tussenstand Kookboek van het Jaar 2010
Lees ook:En het beste kookboek van 2011 is …
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Stem op jouw favoriete kookboek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>