Culinaire gids: De Achterhoek & De Liemers

De culinaire gids Achterhoek & Liemers

Hoewel ik op school altijd een heel brave leerling was, en goed mijn huiswerk maakte, moest ik toch even De Liemers opzoeken. Het blijkt de regio tussen Arnhem en de Duitse grens te zijn. En een erg lekkere regio. Dat leerde ik uit de culinaire gids De achterhoek & De Liemers.

Ruim 300 lekkere adressen zijn verzameld in een handzaam gidsje.
  

 

Of ze nu bakker, biermaker, slager, poelier, slijter zijn of noten, vis, wijn, zuivel, groente, delicatessen, chocolade of ik weet niet wat voor lekkers verkopen, ze hebben een plakje in de gids gekregen. Ook hotels, cafés, restaurants en kookscholen worden genoemd. Enige voorwaarde: dat het om bedrijven gaat die direct aan consumenten leveren en daarbij rekening houden met de leefomgeving. Niet per definitie met een predikaat biologisch of ecologisch, maar wel met aandacht voor. Of die een heel bijzonder product maken, natuurlijk.

De adresjes zijn gerangschikt op plaats. Naast adresgegevens en de website staat er een kort beschrijving bij van wat ze bieden. D bij delicatessen, Ba bij bakkers, Bw bij boerderijwinkels en bb bij brood en banket, bijvoorbeeld. Geen openingstijden, die kunnen veranderen en daarmee gids dateren. Die zoek je dus gewoon zelf even op.
Achterin staat nog een handige index op type bedrijf, dus alle slagers staan bij elkaar, en alle delicatessenwinkels. Ook een lijst van de VVV’s is opgenomen, handige links en een overzicht van de markten in de regio.

Tussen de adresjes door is er ruimte voor een uitgebreidere beschrijving van een bijzondere plek, mens, bedrijf of initiatief. Zodat de regio echt gaat leven en je zin krijgt om een hotelletje te boeken en te genieten van al dat lekkers dat de regio te bieden heeft. Deze informatie staat overigens ook op de eigen website van de gids. Daar kan je ook door een deel van de gids bladeren. 

.

boek: culinaire gids De achterhoek & De Liemers van Antoinet van Helvoirt [uitgeverij KMuitgevers; isbn ] – meer culinaire boeken vind je in de rubriek kookboeken

Lees ook:de beste wijnbeleving bij De Lindehof
Lees ook:Proeven van de echte Ardennen
Lees ook:Bib Gourmands 2010 bekend
Lees ook:Proef de Betuwe
Lees ook:De culinaire acties op 3fm serious request

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>