Gordon’s Great Escape – Zuidoost-Azië

Ik heb het hier al vaker gezegd, als je die Gordon Ramsay maar achter een fornuis zet, is ie prima te pruimen. Dan deelt hij al zijn kookkennis met je en je ziet dat hij van zijn vak houdt. Het lijkt wel een heel andere man dan degene die voor een groep staat die de wedstrijd met elkaar aangaat.

Nu is hij op tv met een serie waarin hij in Zuidoost-Azië op zoek gaat naar inspiratie. En natuurlijk hoort daar ook een kookboek bij. Gordon's Great Escape - Zuidoost-Azië. En zo trok een bonte stoet van camera- en geluidsmannen, medeproevers, foodstylisten en fotografen rond met Gordon Ramsay.
   

In Gordon's Great Escape - Zuidoost-Azië bezoekt Gordon Ramsay vier landen: Thailand, Cambodja, Vietnam en Maleisië. In deze vier landen schuift hij, leert vissen, doet mee aan een kookwedstrijd (en werd tweede!), ging met Thaise monniken de straat op, leerde straatvoedsel kennen, was bij een bruiloft aanwezig, maar leerde bovenal de culinaire gewoontes van deze landen kennen.

Nieuwsgierig
Ik zou bijna wel in dit kookboek willen duiken, zo nieuwsgierig ben ik naar al deze gerechten. Of flink gaan sparen om deze landen zelf te bezoeken. Meermaals betrapte ik mezelf op het proberen opsnuiven van de geuren van de beschreven gerechten. Niets anders dan papier en drukinkt rook ik, helaas. Het waren de uitgebreide inleidingen bij de recepten en de bijzondere combinaties van ingrediënten die me nieuwsgierig maakten.

De recepten gaan van snacks, salades en soepen naar roerbakgerechten, curry’s en gerechten met vis en vlees. Het boek besluit met nagerechten en drankjes. Vegetarische recepten komen maar karig voor. Ik mis een lijstje met recepten naar land. Nu staat alles kriskras door elkaar en dat is wat lastig als je een menu met gerechten uit één land zou willen maken.  

.

boek: Gordon's Great Escape - Zuidoost-Azië van Gordon Ramsay [uitgeverij Kosmos; isbn: 9789021551173] -

Lees ook:De Wereldgerechten van Gordon Ramsay
Lees ook:Nieuw culi-tijdschrift: Koken met Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay kookt (alweer!)
Lees ook:Speel nu online Hell’s Kitchen met Gordon Ramsay
Lees ook:Gordon Ramsay opent restaurant in Amsterdam, of toch niet?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gordon’s Great Escape – Zuidoost-Azië

 1. bloem666 jasmijn

  Ik heb jammer genoeg alleen de laatste 2 afleveringen gezien, omdat ik die laatste programma’s van hem maar niks vond. Nu heb ik spijt ik vind het echt hartstikke leuk goed beschreven hier boven! Zit nu nog te twijfelen of ik het boek ga halen.

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Ik zou het boek in elk geval even inkijken, misschien word je dan overtuigd???

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>