Winter in de keuken van Robert Kranenborg

Hebben jullie even tijd? Dan kan je kennismaken met mijn laatste favoriete kookboek (en je kunt het winnen!).

Het is echt zo’n fijn blader-leesboek, De keuken van Kranenborg. Het is de culinaire biografie van Robert Kranenborg en het leuke is, er volgen nog drie delen. Dit is winter. En hoewel het bijna tijd is voor het volgende deel uit de serie van 4 (ieder seizoen 1), zou ik het toch maar aanschaffen als ik jou was. Of een poging wagen om het te winnen. De wintergroenten zijn er nog volop, dus koken uit dit bijzondere kookboek is geen probleem.

Want ja, een bijzonder kookboek is het wel. Maar wacht even, is het eigenlijk wel een kookboek?
 

Eigenlijk is het geen chefsboek zoals we die kennen; grote foto’s, moeilijke recepten en dat in een luxe boekuitvoering. Nee, De keuken van Kranenborg is een bladerboek. Even snuffelen, ruiken aan de ideeën en dan weer wegleggen. Of de keuken in.

Culinaire biografie
Daarnaast geeft Robert Kranenborg in dit kookboek een uitgebreide beschrijving van zijn lange carrière. Op 10-jarige leeftijd stond hij al bij pa in de keuken van diens restaurant Het Posthuis. Winter eindigt met het telefoontje van Joop van den Ende over het opzetten van Le Cirque, het laatste restaurant waar Kranenborg zijn scepter zwaaide. Moed om iedere keer je opnieuw te bewijzen, doorzettingsvermogen bij tegenslagen, maar vooral veel liefde voor het vak. Dat zijn drie kernwoorden waarmee je Kranenborg na het lezen van dit kookboek zou willen beschrijven.

Ervaren koks
Zoals Robert Kranenborg zelf al in de inleiding zegt, het is (ook) geen boek voor beginnende koks. Hij gaat bij zijn recepten uit van een hoge mate van voorkennis. De recepten zijn daarom ook lang niet altijd uitgeschreven en er wordt veel vaktaal in gebruikt. Maar ze worden wel met zoveel enthousiasme ingeleid, dat je zin krijgt om ze uit te proberen.
In Winter springt het erg van de hak op de tak. De ene zin leidt tot het volgende onderwerp en helaas gaat de index achterin het kookboek daarin niet mee. Het is lastig om eea terug te vinden, aangezien er niet alles in staat. Wat ik dan doe is zelf van die gele memootjes  in het boek plakken bij interessante onderwerpen. Maar daarmee bleef ik bezig…

Aanrader dus!

En wil je dit kookboek winnen? Wacht dan even geduldig tot vanmiddag! Dan staat de actie online.

.

boek: De keuken van Kranenborg Winter  van Robert Kranenborg [Carrera uitgevers, isbn: 9789048809370]
 Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Win Winter van Robert Kranenborg
Lees ook:Robert Kranenborg heeft lol in tv-programma Over de Kook
Lees ook:Kookboek Ricardo
Lees ook:Familieleden van BN’ers in Over de kook

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Winter in de keuken van Robert Kranenborg

  1. Pingback: Win Winter van Robert Kranenborg | Koken

  2. Pingback: Kookboek Ricardo | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>