Minikookboekjes voor in de schoen

Ze zijn hier op koken.blog.nl al vaker voorbij gekomen: de kleine kookboekjes uit de Kleine Keukenbibliotheekserie (hier, hier en hier). Omdat het superschattige kookboekjes zijn en niet alleen vanwege het lint dat eromheen zit. Ik ben er dol op, omdat ze in een notedop achtergrondinformatie geven en veel leuke recepten.
Alle kookboekjes hebben een eigen thema. En de meest recente die op mijn bureau terecht kwamen (en er inmiddels toch al een tijdje liggen) zijn Het kleine sauzen, dressings en marinades kookboek en Het kleine Italië kookboek.

Dus als je nog een culi-sinterklaascadeautje voor in de schoen of culi-kerstcadeautje voor ín de boom zoekt,     

Kleine sauzen
Nee, dat zijn het natuurlijk niet. Het kookboekje behandelt juist de klassieke Franse sauzen. En zonder saus, geen goed gerecht is het devies. En dan de informatieve uitleg over de basissauzen volgt een heel scala aan sauzen die je eenvoudig op een doordeweekse avond thuis in je eigen keuken kunt maken. De saucijsjes in Belgische biersaus, de zalm op z’n Thais en de paddenstoelensaus voor bij de pasta bijvoorbeeld.
En omdat marinades en dressings ook sauzen zijn, besluit Het kleine sauzen, dressings en marinades kookboek daarmee. Kipfilet wordt in yoghurt gemarineerd, biefstuk komt terug in een Japanse salade en verschillende internationale salades passeren de revue.

Italië in het klein
Italië, welke foodie is er nog niet geweest? In dit kookboekje worden er dan ook niet veel woorden aan vuilgemaakt, maar draait het vooral om de recepten. Met verse groenten, kruiden, mooie olijfolies en heerlijke (zelfgemaakte) pasta. Van de antipasti tot de dolci, Het kleine Italië kookboek geeft een leuk overzicht van de bekendste Italiaanse recepten. Handig voor de beginnende culi die dus nog niet in Italië is geweest.

.

boek: Het kleine sauzen, dressings en marinades kookboek van Marjan van Marle [uitgeverij: Fontaine & Noë, isbn: 9789460541186]
boek: Het kleine Italië kookboek van Karin Snoep [uitgeverij: Fontaine & Noë, isbn: 9789460541179]

Meer culiboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

-

 

Lees ook:En de winnaar is…
Lees ook:Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen
Lees ook:4 x 101 Gouden recepten
Lees ook:Op de barbecue
Lees ook:Win een kookboek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>