Dé kookboeken voor dit najaar

Zoals als inmiddels traditie begint te worden, hebben uitgevers op de eerste maandag van september (gister dus) hun boeken voor het komende najaar gepresenteerd. En er zitten weer juweeltjes bij, zoals ik met eigen ogen heb gezien.

Laten we beginnen met basis. 

Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme komen met een tweede boek vol stap-voor-stap recepten. Ook Vlaming Geert van der Bruggen komt met een basiskookboek (Masterclass), evenals James Peterson (Koken) en Jane Hornby (Wat te koken & hoe te koken). En ook Thuis koken met Ferran Àdria past mooi in dit rijtje. Een leuke tegenhanger is Ik haat koken.. maar ik ben gek op lekker eten van Janny van der Heijden & Lyndsay Bekouw.

Chefs
Ook andere chefs komen met een kookboek. Topchef Julius Jaspers met Een jaar lang Smart Cooking, zijn collega Robert Kranenborg met De keuken van Kranenborg (in 4 delen!) en Erik van Loo (Parkheuvel**) legt uit hoe je Sauzen maakt. Yvette van Boven komt met twee nieuwe boeken, een winter- en een zomer editie van haar veelgeprezen Home Made. En Niven Kunz brengt in eigen beheer een kookboek over groenten uit: Niven Basics Groenten.

Groenten
Meer groenten vind je in het pas verschenen Paddenstoelenboek. En over Knollen, bollen en wortels van bij ons leer je van Winifred Killegem. En Ria Loohuizen kookt met Kweepeer, mispel en vijg.

Vlees, vis of vega?
Opvallend genoeg komen er een flink aantal boeken over vlees uit, dit najaar. En slechts 1 over vis: Het Nederlands viskookboek van Bart van Olphen, de oprichter van Fishes. Er komt een kookboek dat Varkensvlees centraal stelt en Marcus Polman laat je zien hoe je de Perfecte steakbakt. In Burgermeester draait alles om hamburgers. Er komen meerdere kookboeken over wild, waarvan er 2 dezelfde naam hebben: Wild & Gevogelte. Vega’s kunnen hun hart ophalen bij Puur Plantaardig van Antoinette Hertsenberg & Jacintha Bokma, Het Meat Free Monday kookboek, Vegalicious of Vegetarisch nieuwe stijl!. Of een paar pagina’s overslaan in het Vis & Vegaboek.

Zoet
Ook zoetekauwen en  bakkers komen genoeg aan hun trekken. Rudolph van Veen bakt Cupcakes, er komen verschillende kookboeken over Whoopies (=koekjes met een laag ertussen, je moet het maar weten) en cake pops.

En dat is nog lang niet alles. Maar blijf koken.blog.nl maar volgen, dan word je vanzelf op de hoogte gehouden!

Lees ook:Dit zijn ECHT de nieuwste kookboeken van 2009!
Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Robert Kranenborg in Topchef 2010
Lees ook:Winter in de keuken van Robert Kranenborg
Lees ook:Win Winter van Robert Kranenborg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>