Het Kater Koobkoek

Nee, dat is geen typefout, het kookboek heet echt Het Kater Koobkoek. En het geeft daarmee gelijk een beeld van wat je ervan kunt verwachten. Het is een grappig cadeauboekje over het culinair bestrijden van je kater.

Er zouden maar liefst zes soorten katers zijn, en elke kan je op eigen manier te lijf gaan. 
 

Om erachter te komen welke kater je hebt, begint Het Kater Koobkoek met een test. Heb je last van Het Kapotte Kompas, dan eet je machtige gerechten met veel vlees en eieren. Degene die last hebben van De Naaimachine gaan ook voor deze ingrediënten, maar dan vaak met een zoete component. De lijders aan De Komeet kunnen deze bestrijden met frisse gerechten op basis van fruit. Het Atoom kan je te lijf gaan met deze tosti met oude kaas en mango en degenen met De Cementmolen in hun hoofd houden het ook relatief licht, met toast en fruit. De Gremligboogie is de meest gevreesde kater en daarvoor is alleen een licht ontbijt voorgeschreven. Of veel water en rust als je zelfs dat niet weg kunt krijgen.

Je begrijpt, het is een lollig bedoeld kookboekje. Of het ook zo lollig is als je echt een kater hebt, daar ben ik toch wel benieuwd naar. Wie drinkt een glaasje teveel en bladert de volgende dag in Het Kater Koobkoek voor me?

Uit het boek:  Het Kater Koobkoek van Mike Crawford [uitgeverij Fontaine & Noë, isbn: 9789460540967] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

 

 

Lees ook:De Dronken Vegetariër – DE WINNAAR
Lees ook:‘Overheid moet eetgedrag sturen’
Lees ook:Het BBQ boek
Lees ook:Het Jeruzalem van Ottolenghi en Tamimi
Lees ook:Recept Auberginecanneloni met pesto

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het Kater Koobkoek

  1. Mariella Beukers

    Hier moet ik natuurlijk iets mee doen hè, vanavond ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>